Epeműtét után 1 héttel

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1 hete műtöttek laparoszkópos eljárással, 4 nap után hazaengedtek a kórházból. 3 kicsi epekövem volt. Görcseim előtte sem voltak, de állandó jobb oldali hátfájás, sokszor hányinger, szédülés. Most jelentősen puffadok és székletem is csak hashajtóval van, de ami aggaszt, hogy a jobb bordaív alatt még jobban fáj a hátam, mint a műtét előtt, pedig akkor is napi rendszerességű volt a panasz. A műtét után ennek nem kellene megszűnnie? Meddig normális az ilyen és hasonló fájdalom műtét után? Legyek nyugodt majd javul magától vagy mit tehetek? Válaszát nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza epeműtét témában

Kedves Kérdező!

A haspuffadás és a székrekedés pár nappal a műtét után természetes jelenség. A jobb oldali hát-táji fájdalom nem típusos epeköves panasz, így nem lehetünk biztosak abban, hogy a jelenleg is fennálló tünet a műtéti beavatkozás miatt van, vagy valami egyéb eltérés okozza (gerinc, vese) , ez utóbbi esetén a hátfájdalom megmaradhat. Az emésztés rendeződése a megfelelő epeköves diétával, probiotikum fogyasztásával gyorsítható.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 04., 19:43; Megválaszolva: 2009. július 04., 19:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése