Refluxom és hízás

Tisztelt Doktornő/Úr!

44 éves nő vagyok, 4 éve refluxom van, és kisdiónyi hiatus herniám. Több féle ppi-t próbáltunk, nem igazán volt jó. Az utóbbi 2 hónapban gyógyszerváltás volt, és a ppi mellé kaptam kiegészitőnek Pankreoflatot, és Cerucalt. (állitólag a gyomrom lassú müködése nem kedvez a refluxnak, és lehet, hogy ez miatt alakult ki) . A Pankreoflat ahogy bevettem, már el is múlt a nagyfokú puffadásom, viszont a savamat egy kicsit felnyomta. Az van ráírva, hogy savhiányos állapotra ajánlják. Híztam 3 kilót, ami nagyon zavar, pedig nem ettem többet, és arra gondolok, hogy valamelyik gyógyszer az oka. Kipróbáltam a neo panpurt, az nem volt olyan jó a puffadásomra. Már szedtem probiotikumot is, nem segitett.Nőgyógyásznál is voltam, még nem klimaxolok. A kérdésem az lenne, hogy tudna e valami mást javasolni a Pankreoflat helyett, vagy csak türelmetlen vagyok? 3 napig szedtem a pankreoflatot. A másik kérdésem az lenne, hogy a Cerucal segit a hiatus hernián, és el lehet hagyni, vagy csak tünetileg segit. Amig szedem jó, ha nem szedem akkor minden visszatér? Mit tanácsol?

Segítségét köszönöm: egy elkeseredet nő

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza emésztés témában

Kedves Kérdező!

A Pankreoflat az emésztést segíti illetve a bélben lévő gázokat köti meg, így a tökéletesebb emésztés és felszívódás miatt eredményezhet súlynövekedést. Ha így van, akkor erre a kevesebb kalóriabevitel a megoldás. A Pankreoflat nem befolyásolja a savtermelést. A Cerucal a nyelőcső-gyomor-bélmotilitást serkenti, a záróizmok tónusát fokozza, így csökkenti a refluxot. A rekeszsérvet megszüntetni csak műtéti úton lehetséges. A hasűri nyomás csökkentése a refluxot és a rekeszsérv méretét is csökkenti, így a testsúly csökkentése segíthet panaszai enyhítésében.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 01., 11:58; Megválaszolva: 2009. július 01., 11:58
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia