• Emésztés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta emésztési gondokkal küzdök. Székrekedés, gázosodás-ami a legkellemetlenebb. Egyfolytában szelek távoznak belőlem, fuggetlenul attól, hogy mit ettem, vagy, hogy ettem-e egyáltalán. Még ami nagyon kellemtlen, hogy állandó fura szagom van/ott lent/, valószinű a rossz emésztéstől. Nagyon megvisel ez a problémám, kikozositenek a munkahelyemen Még csak 23 éves vagyok, igy nem élhetem le az életem. Már rengeteg orvosi kivizsgáláson jártam/béltükrözés, hasi ultrahang, vérvétel, törlet, candida teszt/, és minden eredményem jó lett. Sok mindent kipróbáltam /normaflore, tamarinlekvar, oxytarm, kaportabletta, borsmentacsepp, svédcsepp, espumisan, meteospasmyl, psyllium, különböő rosttabletták.../. Ezektől a dolgoktól megszűnik a székrekedésem egy rövid időre/gázosodás nem javul/, aztán mintha hozzászokna a szervezetem és megint próbálkozhatok mással. Leirok még pár tünetet, amit magamon tapasztalok-, foltos, barázdált nyelv, állandóan eldugult orr, rendszertelen menstruáció. Nem vagyok tulsulyos sem, sőt inkább nagyon vékony. Nem tudom mit tehetnék. Kérem ha tud segitsen.
        Válaszát előre is köszönöm.
        Tisztelettel Emily

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztés témában

        Kedves Emily!

        Panaszait tényleg okozhatja emésztési zavar, de akár felszívódási probléma is. Mindenképp indokolt lenne lisztérzékenység vizsgálata (vérvétel során szerológiai paraméterek meghatározásával). Az emésztés javítására hasnyálmirigy-enzim készítmények alkalmasak, főétkezések előtt bevéve (Mezym Forte, Pankreoflat). A megfelelő széklet-passzázs biztosításához megfelelő mennyiségű testmozgás is szükséges, ennek hiányában a székrekedés nehezen rendezhető.

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-10 13:14:05; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés