Talán epegörcs?

A jobb oldali hátbordák alatt, a köldök magasság fölött attól távolabb erős fájdalomra ébredtem. Olyannyira erős volt, hogy miután nagy nehezen feltápászkodtam, hirtelen erős szédülés, ájulás környékezett, majd elöntött a verejték...leizzadtam. a fájdalom kb 10 percig tartott, de intenzíven. Pontszerűen kialakult (kb egy kis tenyérnyi helyen) fájdalom volt. Még soha nem éreztem ezen a helyen fájdalmat. A neten utána néztem, de találgatásokba nem mennék. Tudnak esetleg javasolni, milyen vizsgálatok szükségesek? Köszönöm szépen segítségüket.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Ha jól értem a panaszai megszüntek, így nehéz lesz már utólag kideríteni, hogy mitől lehetett. Amit meg lehet nézni az az, hogy nem e valamilyen belgyógyászati ok okozta pl. epegörcs, vesegörcs, bélgörcs, bár ha epeköve vagy veseköve nincs akkor már ez sem deríthető ki. Azért egy belgyógyászati vizsgálat (labor, hasi UH) mindenképpen célszerű. Ha panaszai ismétlődnek és a belgyógyászati okok nem valószínűek a belgyógyász szerint, bár ez a legvalószínűbb a társuló verítékezés, gyengeség miatt, akkor keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a fájdalom gerinc eredetét ki tudják zárni, bár  a leírás alapján ez nem igazán valószínű.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 17., 22:04; Megválaszolva: 2009. június 17., 22:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia