• Összbilirubin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az lenne a kérdésem, hogy a mostani vérvételnél 35.6 volt az összbilirubin értékem.Ez nagyon magas? Mi lehet az oka? Mit tehetek ellene? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a bilirubin témában

        Kedves Kérdező!

        A bilirubin a vörösvérsejtek lebomlása során képződő pigment, mely az epével választódik ki. Szintjének emelkedése jelenthet fokozott vörösvérsejt-pusztulást, májsejt-sérülést, illetve epeuti elváltozást is. Ha semmi más laboreltérés illetve panasz nincs mellette, leggyakrabban veleszületett epeelválasztási zavar áll a háttérben (Gilbert-kór). Ebben az esetben aggodalomra nincs ok, kerülni kell az éhezést, a fizikai megeröltetést és a májra ártalmas dolgokat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-29 16:40:42; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: