• Hányás, hasmenés, lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő / Úr!

         

        53 éves kedvesemnek régebben is volt már hogy görcsbe rándult a lába (elsősorban a vádlija), de ezek általában egy-két óra alatt egy kis pihenés után elmúltak. Az utóbbi egy hétben mondogatta, hogy érzi a lábát, így megint elkezdett Magneziumot szedni. Az ilyenkor szokott segíteni.

        Tegnap előtt éjjel azonban az éjszaka közepén hirtelen begörcsölt a lába, miközben egyszerre tört rá a hányás és a hasmenés, s közben be is lázasodott!  Estére sikerült levinni a lázát, de semmi nem maradt meg benne. Ma reggelre a hasmenés, és a hányás nagyjából megszűnt,  ám a lába továbbra is fáj, s habár egyre enyhébben, de még mindig (második napja! ) görcsben van. S ráadásul most nemhogy magas, hanem alacsony, 35, 6°-os a testhőmérséklete!

        Korábban volt már egy enyhe szívinfarktusa, ami után magas vérnyomás miatt rendszeresen gyógyszert kell szednie, s sajnos a légzőfunkciói sem a legjobbak, de ezeken kívül más problémája eddig nem volt - a ritkán előtörő lábgörcsökön kívül.

        Tegnap és még ma se nagyon mertünk elindulni az orvoshoz a hasmenés, hányás miatt. Épp ezért kérdezném: vajon mi történhetett? S merre induljunk el?

        Köszönettel:

        Petra

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában

        Kedves Petra!

        A hányást, hasmenést gyomor-bélhurut okozhatta (általában vírusos eredetű). Emiatt felborulhatott a folyadék- és ionháztartása, mely a lábikragörcsöt okozhatja. A magnézium mellett calcium és kalium-pótlás is szükséges, illetve megfelelő folyadékbevitel. Ha ezeket sikerül rendezni, a görcsnek is múlnia kell.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-23 19:00:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!