Terhességi epepangás+viszketés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Nőgyógyászom bőrgyógyászhoz irányított, hogy kérdezzem meg tudnak-e segíteni, hogy iszonyatosan viszketek az epepangás miatt. Sajnos orvosom szabadságon van egészhónapban, ezért fordulok Önökhöz, hogy egyáltalán van-e rá bármilyen segítség. Próbáltam már fenistilt aloe vera gélt, neogranormont bepanthent és szaliciles alkoholt, egyik sem segített, sajnos egyre rosszabb és még hátra van 7 hét a szülésig. Kérem ha van bármilyen segítség írjanak, ha van értelme elmenni valóban bőrgyógyászhoz akkor keresek egy másikat.

Köszönettel: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza bőrviszketés, terhesség témában

Kedves Anita!

Van megoldás, és nem is a bőrgyógyász felkeresése. Gastroenterológust keressen fel a nőgyógyász által adott orvosi dokumentumokkal (terhességi cholestasis, mint diagnózis szerepeljen rajta) . Ursofalk tabletta szedése javasolt napi 2-6 tabl. dózisban.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kedves Kérdező!

A bőrgyógyászati szerek nem hatásosak, mert a tüneteket a vérben megemelkedett epesavak okozzák, melyet epesavkötők és epesavcsökkentők alkalmazásával lehet csökkenteni, ezért keressen fel belgyógyászti májszakrendelést.

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. április 20., 15:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 09:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...