Viszkető érzés mellbimbón

Kedves Doktornő! Én egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami kicsit kétségbe ejt. Március elején elkezdett viszketni a bal mellbimbóm, és fájni a mellem oldalt és alul. Valamint kijött egy kis seb, a mellbimbó udvaron, ami mai napig nem gyógyult be, ott van pörkös, hámlik. (nekem befele forduló mellbimbóm volt világ életemben, de mióta ez a probléma fennt áll azóta folyamatosan kint van) Mivel 2 éve voltam utoljára mammográfiás vizsgálaton, kértem beutalót a háziorvosomtól.Kb egy hónap múlva lett meg az eredmény negatív lett. De mivel tovabbra is faj, viszket, elmentem egy magán onkológiai rendelésre, ahol rendesen megultrahangoztak, és azt mondták, hogy gyulladás van a mellbimbó alatt. Kaptam rá Aflamint, amit 3 hétig szedtem, és mondták ha nem javul menjek vissza. Visszamentem 3 hét múlva, ekkor megint megultrahangoztak, még mindig ott volt a gyulladás. Ekkor adott az orvos SUPRASTINT, és mycoloson krémet. Ezt is csináltam kb 3 hétig, nem javult. Elmentem bőrgyógyászhoz, ő refrigerans krémet írt, most is ezzel kenem, de nincs javulás. Mivel ott van egy seb, ami nem gyógyul már hónapok óta, és a mellbimbó alatt a gyulladás, arra gondoltam lehet hogy ez Paget - kór? Mert az a mammográfia sem mutatja ki az elején. Az onkológust, akinél voltam felhívtam, és megkérdeztem be tud -e utalni szövettanra, hogy megtudjam Paget-kór -e. Azt mondta nem, mert nem tudja mi a bajom, de biztos nem Paget - kor? Ön szerint sem lehet az? És akkor miért van ott az a seb a mellbimbóudvaron hónapok óta? És valószínűsítem, hogy nőtt is ez az elváltozás. Kb fele volt mikor felfedeztem. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza Bőrviszketés, Mell témában

Kedves Kérdező!

Nekem sem tűnik Paget kórnak, de kizárni sem tudom.

Az allergiás bőrelváltozások tudnak makacsok lenni, de ennek tisztázása nem is olyan bonyolult.

Jelentkezzen emlővizsgálatra szakosodott centrumban, ahol mintát is tudnak venni az elváltozásból. Igy tisztázható leggyorsabban a probléma.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. június 06., 14:04; Megválaszolva: 2016. június 07., 18:10
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mellváladékozás
Tisztelt Doktornő! Lassan egy évre elnyúló problémám, hogy mindkét mellem váladékozik. Először áttetsző folyadék jött belőle, majd fehér...
Elváltozás
Tisztelt Doktornő! Mammográfián kimutattak egy bizonytalan eredetű elváltozást, amelyet műtéti úton eltávolítottak. A szövettani leleten a...
Mellrák
Pár hónapja egy csomót találtam a jobb mellemben, és a mellbimbóm is váladékozott. A csomó nem fájt, ezért nem mentem el orvoshoz, de a csomó egyre...
Kivetessem a csomót a mellemből?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 41 éves vagyok, közel 20 éven át szedtem Marvelont. 7 hónapja abbahagytam, azóta melleim a ciklus második felében erősen...
Emlőrák?
Tisztel Doktornő! Találtam egy kb.5ft-os nagyságú kemény tapintású csomót a mellemben. A felette lévő bőr enyhén piros.Nyomásra...