• Hasmenés, hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Dokotor Nő!

         

        Segítségét szeretném kérni!

        Megközelítőleg három hónapja fordul elő velem, hogy először hasmenésem lesz, majd gyomorremegésre, és hányingerre ébredek. Mindig CSAK este, éjszaka vannak tüneteim. Nappal semmi bajom. Nagyon erős hányingerem van ilyenkor, de hányni nem tudok.. CSak öklendezem, és nem jön ki semmi, még az sem, amit közvetlenül az öklendezés előtt iszom. Például megittam 2dl vizet, hogy hátha az segít, és kijön minden, de továbbra is csak öklendeztem, és nme jött semmi!

        Elég kellemetlen érzés, kérem segítsen, mi lehet ennek az oka!

        Hasi ultrahangon már voltam, semmilyen eltérés nem látható.

        Az ételek sem befolyásolják a rosszulléteket, eddigi észrevételeim alapján!

        Segítségét előre is hálásan köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában

        Tisztelt Kérdező!

         Panaszai hátterében irritábilis bél-szindróma állhat. Nem tudom, mennyire stresszes az élete, illetve mennyire megterhelő az életmódja, de első körben az a véleményem, hogy a napközben halmozódó stressz megélése okozza éjszakai panaszait. A rendszeres testmozgás, a megfelelő stressz-feldolgozó technikák (relaxatio, autogén tréning, jóga), a rendszeres, gyakori, kis étkezés, savcsökkentők (Quamatel Mini recept nélkül kapható)  segíthetnek ebben. Ha ezen életmódi változások nem segítenek, további kivizsgálás szükséges (labor, gyomortükrözés).

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 20:29:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!