• Roxithromycin-ratiopharm okozhat hasi görcsöket?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Ma éjszaka arra ébredtem, hogy erős gyomor/hasi görcsöm van. Azonnal mentünk az ügyeletre ahol továbbküldtek a sürgősségire. Mire sorra kerültünk a panaszaim elmúltak, a vizsgálatok semmi rendelleneset nem mutattak ki (ultrahang, röntgen, labor) Így végülis a görcs okára nem derült fény és igencsak félek hogy mi van ha újból jelentkezik. Ön szerint mi lehet az oka? Második hete vagyok influenzás, hasmenéssel, hányingerrel kezdődött, majd láz és köhögés. Mostanra már csak a köhögés maradt. Az orvosom hétfőn írta fel az antibiotikumot (eddig 3dbot vettem be) a neve Roxithromycin-ratiopharm. Okozhatta ez a görcsöt? Ez előtt sosem szedtem még ilyen fajtájú antibiotikumot... Lefekvés előtt vettem be közvetlenül és a görcs rá 2 órára jelentkezett. E mellé coderit N köhögéscsillapítót szedek és strepsilst (amit sajnos véletlen lenyeltem ugyhogy rá fél órára újat szopogattam el, most néztem hogy a papírra 2 óránként van írva, ez lehet az oka? ). Másra nem tudok gondolni, remélem Ön tud valami megnyugtatót mondani, mert a kórházban nem mondtak semmit azon kívül, hogy egy kis hasi görcsel mért mentem oda...

        Előre is köszönöm, tisztelettel: S. A

        ui. Az egyetlen ami nem tökéletes a leletemben az az hogy az ultrahang kevés hassi váladékot mutatott a méhem körül. Azt mondták ez a peteéréskor normális de azért keressek fel egy nőgyógyászt. Ez valóban szükséges? Mi rosszra utalhat ez? Van köze a görcsömhöz?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Panaszát a Roxithromycin okozhatta (ritka mellékhatásként előfordul émelygés, hányinger és/vagy hányás, gyomorfájdalom, hasmenés). A többi szer általában nem jár gyomor-bélrendszeri mellékhatással, még a dupla dózisú strepsils sem. Azonban a gyomor-bélhurut lezajlása során egy erősebb bélgörcs is állhatott a panaszok hátterében. Javaslom, diétázzon, igyon sok folyadékot (tea, szénsavmentes ásványvíz), használjon probiotikumokat. Görcsös hasi panasz esetén a Buscopan tabletta tud gyorsan segíteni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-04-01 19:54:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: