Gyomorpanasz, komoly?

Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt hónapokban nagy mennyiségű stressznek voltam kitéve. Az utóbbi 1-2 hétben néha-néha gyomorcsikarást észleltem, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mivel naponta pár percig éreztem csak, ülés közben, akkor amikor figyeltem rá. Az utóbbi két napban viszont ez a gyomorcsikarás egésznapos, enyhe fájdalommal jár, inkább csak idegesítő, minthogy fájna. Étvágyam ugyanúgy van, mint eddig, ugyanolyan típusú ételeket eszem, mint azelőtt, meghatározott étrendem azonban nem igazán van. Semmi más tünetet nem tapasztalok az enyhe gyomorcsikaráson kívül, gondolok itt nehéz nyelésre, ételundorra, megváltozott székletre. Talán csak annyit, hogy a hasam miatt többször járok wc-re, de lehet ez csak pszichés, mert azt hiszem hogy ez segít. Amint tudok, elmegyek orvoshoz is, csak az Ön válaszára is kíváncsi vagyok. Esetleg van valamilyen diéta, amivel ezt meg lehet szűntetni? Vagy elképzelhető, hogy most, hogy már nem vagyok stresszes, elmúlik magától? Ön szerint mennyire lehet súlyos ez a panasz?

Dr. Plósz János válasza gyomorgörcs témában

Igen, ha sikerül megfelelően feldolgozni a stressz-t, enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, illetve probiotikumot használni pár hétig, megszűnhetnek a panaszok.

Kérdés: 2016. február 16., 22:33 ;Megválaszolva: 2016. február 17., 20:31
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Okkult széklet vér.
Barret jelenség
Tisztelt Doktorúr! Segítene kérem értelmezni a leletem? 36 éves vagyok nincs alapbetegségem vagyis ma derült ki a reflux gyomortükrözés alkalmával!...
Éhség érzet gyomor táji fájdalom
Szép napot Azzal a kérdéssel fordulnek önhöz Meg próbálom kicsit le rövidíteni Decemberben volt egy abortuszom kicsit lelkileg ki készültem...
Akut/krónikus Gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt egy elég rossz periódus volt az életemben és azt lehet mondani hogy sajnos 2 éven keresztül elég gyakran és...
Helicobacter P. - Antibiotikum...
Tisztelt Doktor Úr! A Májusban történt 1 éve tartó reflux + köhögés miatti gyomortükrözésem szövettani eredménye Helicobacter Pyroli pozitív...