Gyógyítható a gyomor és bélgyulladás?

Tiszteletem! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy páromnak 14 éves kora óta gyomor- és bélgyulladása van. Mindenféle vizsgálaton volt már, de voltaképpen azt mondták, hogy nem lehet meggyógyítani, csak szinten tartani. Most már 10. éve szedi a gyógyszereket. Lopediumot szedett, most évek óta az Enterobene Ratiopharm-ot szedi. Van olyan nap, hogy 10-15-öt is bevesz, de még így is megy a hasa egész nap. Átlagosan napi 7 szemet szed. Van-e már erre a betegségre valami gyógymód? Mivel lehetne ezt megszüntetni, esetleg az állapotán javítani? Valamit azt szeretném kérdezni még, hogy van egy 17 hónapos kislányunk. Örökölheti ezt a betegséget? Válaszát előre is köszönöm, Angéla

WEBBeteg Szakértő válasza gyomorgörcs témában

Kedves Angéla!

Vannak bizonyos krónikus gyulladásos bélbetegségek, amelyeket valóban nem tudunk meggyógyítani, csak kezelni, tünetmentesen tartani. Azonban a Loperamid és az Enterobene nem része a terápiának. Adekvát vélemény alkotásához mindenképp szükséges a konkrét diagnózis ismerete. Ha tényleg krónikus gyulladásos bélbetegsége van (Crohn-betegség vagy Colitis ulcerosa) , akkor rendszeres gasztroenterológiai gondozás szükséges. Ezen kórképek esetében a hajlam örökölhető.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. március 23., 16:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
fehéres széklet, majdnem híg, gyomor...
Tisztlet Plósz János Doktor Úr! Két héttel ezelőtti gyomor tükrözés után, most kezdek rosszabbul lenni - voltak nagy hányingerrel napjaim, heteim...
gyomorgörcs
helo! azt szeretném kérdezni hogy mégis mi lehet a bajom, mert keresgéltem kérdezősködtem és konkrétan eddig senki sem tudta megmonda, én egy 17...
Roxithromycin-ratiopharm okozhat hasi...
Tisztelt Doktor úr/nő! Ma éjszaka arra ébredtem, hogy erős gyomor/hasi görcsöm van. Azonnal mentünk az ügyeletre ahol továbbküldtek a...
Hematológia
Laboreredményeim magasak lettek. Lymphhocyta 48%, Monocyta 12% PCT 0, 39%, fehérvérsejtszám értéken belül volt, de nagyon közel a...
Gyomorproblémák?!
Tisztelt doktor úr! Már 1 hete olyan problémám van, hogy szinte minden étkezés után emésztési nehézségeim vannak. Teltséget érzek a...