• Gyomorfájás és hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő/úr! Az a kérdésem lenne hogy mitől lehet fiatalon valakinek folyamatos gyomorfájása főleg a gyomorszáj környékén és evés ztán közvetlenül hasmenés( hangos bélmozgás,gyomorfájás). Ez mellett magas bilirumin szint és gyuladt pattanásos arcbőr.Vizsgálatokra járok de nem sok sikerrel. Kérem ha tudna valamit javasolni.Előre is köszönöm!!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Az étkezést követő élénk bélmozgás, hasmenés általában irritabilis bél szindróma tünete (ezt támaszthatja alá az is, hogy negatívak a vizsgálatok). Az IBS funkcionális bélbetegség, melynek alapvető kritériuma, hogy az elérhető vizsgálatok szervi eltérést nem tudnak kimutatni, a panaszokat a bél beidegzésének, motilitásának megvéltozása okozza. Az IBS javulásához első sorban az életmód egészségesebbé tétele járul hozzá (gyakori, nyugodt, kis étkezések, rendszeres testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása). Gyógyszeresen a hasmenéssel járó formában a Dicetel tabletta lehet hasznos. Segíthe a pre- és probiotikumok kúraszerű alkalmazása is. Az izolált magas bilirubin-szint általában Gilbert-kór jele, teendőt nem igényel (iletve kerülni kell az éhezést és a jelentősebb fizikai megerőltetést). A pattanásos arcbőr lehet emésztési zavar jele. Ennek javítására a fent említett életmódbeli változtatások, illetve méregtelenítő, tisztító kúrák lehetnek alkalmasak.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-04-09 06:42:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés