Étkezések utáni gyomorsav, fejfájás

Tisztelt Dr. Plósz János! Étkezések után kisebb-nagyobb rendszerességgel jelentkezik gyomorégés, reflux, és sok esetben intenzív fejfájás is. Házi étrendet fogyasztok, nem dohányzom, kávét többször iszom egy nap, alkoholos italokat alkalomszerűen fogyasztok. Tüneteim étkezés után jelentkeznek, kávé fogyasztás után nem. A legzavaróbb a fejfájás, ami akár 1-3 napig is kitart. A fejfájást mindenképp az étkezéshez kötöm, epével kapcsolatos problémára gyanakszom. Az étkezések utáni fejfájás milyen összefüggésben lehet az emésztéssel? (mert a gyomorégést, reflux összefüggést laikusként értem) Ezen panaszokat javítására, kezelésére javulást hozhat-e egy Bila-git, Iberogast, Cholagol? Köszönettel: Homoródi Zoltán

Dr. Plósz János válasza fejfájás témában

Étkezés okozta fejfájás ritka panasz. Első sorban hisztamin-intolerancia lehetősége merül fel bennem, ennek igazolása vérvétel során DAO-szint meghatározással sikerülhet. Esetleg coeliakia (lisztérzékenység) is okozhat fejfájást, ezt szintén vérből kimutatott autoantitestekkel, valamint gyomortükrözés alatt vett vékonybél-biopsziával lehet kimutatni. Epeuti problémák nem okoznak fejfájást.

Kérdés: 2022. május 18., 11:39; Megválaszolva: 2022. május 18., 21:01
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Clostridium difficile a b toxin
Tisztelt Hölgyem/Uram! Kb. 1 hónapja székletvizsgálat alapján clostridium difficile a b toxin pozitív eredményem született. Ennek a kezelésére Klion...
Mi az oka?
Gyakori fejfajasra panaszkodom es ezzel parhuzamban gyomor panaszom is van  (gorcsos gyomorfajas, puffadas) . Nagyon gyakori a szekrekedes  felvaltva a...
Allergia?
Tisztelt doktorno! Tanacsot szeretnek kerni ontol egy regi problemam megoldasara. Sok eve nem tudok szinte semmi vitaminkeszitmenyt szedni sem gyogyteat...
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése