Emésztés okozta ritmus zavar ?

Tisztelt Doktor Úr! Elég egy érdekes jelenséggel fordulok Önhöz . Már egy ideje gond van a belemmel/emésztesemmel, voltam sok vizsgálaton minden negatív . Laktózt, glutent nem fogyasztok, szinte tejterméket se. Amilyen dolog miatt írok , az az, hogy azt vettem észre , néha étkezések után eltelik 2-4 akar több óra is, és a köldököm felett kissé balra olyan érzés lenne,mintha a korábban megevett étel megállna vagy lelassulna, és ilyen kellemetlen kényelmetlen érzést okozt.. majd mikor “megindul” , akkor ilyen fura érzés lesz azon a részen , mintha kitágulna, közben érzem a mozgását és ekkora vannak olyanok , hogy plusz szív dobbanások keletkeznek, fel órán keresztül 2-5 percenként (Igazából ez változó) . Ilyenkor jön vissza néha böfögés is. Ma is volt ilyen . Délelőtt 10 órakor ettem rántottát kolbásszal, és este 6 órakor éreztem a böfögéseimben. Kétszer volt már olyan, hogy ezek a plusz dobbanások szív ritmus zavarrá alakultak át, első elmúlt fel órán belül, második másfél óra volt ott már mentőt is hívtam . Megmértem a vernyomasom 163/113 volt . Mitől lehet ez, érdemes lehet egy hasi MRI esetleg?

Dr. Plósz János válasza szívritmuszavar témában

Hasi MR vizsgálattól előrelépést én nem nagyon várnék. Ami felmerül, hisztamin-intolerancia lehetősége (a magas hisztamin-tartalmú ételek okozhatnak panaszokat), vagy esetleg meglassult bélmotilitás (ez utóbbi rendszeres testmozgás, gyakori, rendszeres, kis étkezések mellett javulhat). A böfögés fokozott levegőnyelés eredménye, az emiatti gyomorfal-feszülés okozhat extra szívütéseket (extrasystolék).

Kérdés: 2022. március 07., 19:26; Megválaszolva: 2022. március 07., 20:38
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Szívdobogás
Néhány hónapja tapasztalom, hogy sokszor erősen és szabálytalanul ver a szívem. Az az érdekes, hogy a tünetek általában étkezés után...
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése
Lactulose vizsgálat
Kissé magas amiláz érték
Tisztelt Doktor Úr! A „szokásos” prosztata kontrollnál a vérképemben az amiláz értéke 135 (labor referencia 28-100) és a foszfát 0,70...