Labor eredmény

Tisztelt Doktornő! A csatolt laborral kapcsolatban lenne kérdésem. Alkalmassági rutinvizsgálat volt a labor célja. Enyhe hipertóniában szenvedek, epehólyagomat 5 éve kivették. Az utóbbi egy-két évben sajnos a táplálkozásom nem volt megfelelő (sok szénhidrát, nasi, édesség, pizza, ilyesmi) . Mozgással nincs probléma, alkoholt alkalmankét fogyasztok, nem nagy mennyiségben, de sajnos dohányzom. Ami aggaszt: Triglicerid szint, illetve a vas. Többi eltérés nem, mert a vérvétel előtt nem sokkal gyógyultam ki egy náthából makacs torokfájással. Az emésztésem is rossz volt az utóbbi időben, lágy széklet, napi átlag 3-szor, étkezések után előfordult hirtelen hasmenés. Labor óta (1 hónapja) diétázom, a székletem, közérzetem azóta rendben. Túlsúly összességében nincs, a hasamon és a derekamon inkább. Nem szeretnék gyógyszerhez nyúlni egyelőre, 3 hónap múlva újabb labor. Ön szerint rendeződhetnek az aggasztó értékeim az életmódváltással? A vashiány lehet oka a rossz emésztésnek?

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza Triglicerid témában

Kedves Krisztina!

A vashiányt úgy kell megnézni, nincs e nőgyógyászati oka vagy ha emésztési panaszok vannak, felszívódási zavar (laktóz v lisztérzékenység). Egyebekben pótolni kellene.

A trigliceridre jó 3 hónap diéta szénhidrát legyen megszorítva és lehetőleg mozgás

Kérdés: 2021. október 06., 10:28 ;Megválaszolva: 2021. október 07., 08:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Milyen fájdalomcsillapító?
Tisztelt Doktor Úr! 2016-ban voltam Önnél gyomortükrözésen, akkor napi 80 mg Quamatel lett felírva, ezt időszakonként szedem. Fájdalom...
Hashimoto kiváltó oka
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Idén januárban Hashimoto-t állapítottak meg nálam (T3, T4 érték tartományon belül, TSH 5,500) . Napi 1x Syntroxine 25...
Mi lehet ez ha magas a bilirubin?
Jó napot kívánok! Tüdő beteg vagyok, ma megcsináltam az általános laborom, a májenzimek normális értéken belül vannak, egyedül a totál...
Hisztaminintolerancia
Tisztelt Dr. Plósz János! Korábban az egyik kérdésemben volt segítségemre. A javasolatára folytattám a probiotikum kúrát, valamit elkezdtem...
Lipáz szint emelkedés, hasi...
Tisztelt Doktor Úr! 35 éves nő vagyok. Kicsit több, mint két hete kezdődőtt, hogy étkezés után nehéz lett a gyomrom, hamar eltelítődtem, és...