• Triglicerid szint csökkentsése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! 34 éves, 180 cm, 65 kg-os nő vagyok, évek óta "küszködöm" magasabb koleszterinszint értékekkel. Háziorvosom a Lipidambulanciára küldött, ahol csökkentőként halolaj napi 2-4 gr közötti szedését javasolták. 2011. márciusban koleszterin: 5,71 mmol/l, TG 1,94 mmol/l, HDL 1,88 mmol/l, LDL 2,95 mmol/l volt, ami mostanra az alábbi eredméníekre változott: Koleszterin 4,65 mmol/l, TG 2,14 mmol/l, HDL 1,23 mmol/l, LDL 2,4 mmol/l. Szeretném a triglicerid szintem is a maximális 1,71 normálérték alá szorítani, továbbá a HDL szintjét emelni. Mit javasol, mivel egészíthatném ki a napi halolaj-adagomat? Zsírszegényen táplálkozom, igyekszem a tejtermékeket kerülni. Gerincsérvem miatt csak korlátozottan sportolok, inkább csask gyalogolni szoktam napi rendszerességgel. Próbálom csökkenteni a szénhidrát-bevitelt is, naponta max. 2-3 zsömlét eszem. Alkoholt egyáltalán nem iszom, ellenben teákból, üdítőkből egég sokat fogyasztok. Mit tehetnék még, amivel normalizálhatnám az eredményeimet? Válaszát előre is köazönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a triglicerid témában

        Kedves Kérdező! A két laboratóriumi vizsgálati értékek valóban változatosak, de a HDL koleszterinértékben észlelt változás még a normál értéktartományon belül van, az LDL is elfogadható, egyedül a triglicerid szint van a normál érték felett. Folytassa az eddigi diétát és terápiát. Hat hónap múlva kontroll javasolt.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 24., 19:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés