Hisztamin-intolerancia

Kedves Dr. úr! Az alábbi kérdésemre ez a válasz érkezett: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/166841 "A parazita fertőzés 3 székletminta vizsgálatával diagnosztizálható, ha fennáll, kezelhető. A bélférgesség okozhat bélflóra-eltérést allergiás reakciókat is, lehet szerepe hisztamin-intolerancia előidézésében is. A széklet genomika vizsgálat jó lehet, de terápiás konzekvenciája jellemzően nem sok van. Inkább étel-allergia, étel-intolerancia irányába lenne érdemes vizsgálódni. Ha így is gluténmentesen étkezik, akkor a lisztérzékenységet felesleges vizsgálni. Ha tényleg igazolódik hisztamin intolerancia (alacsony DAO-szint) akkor érdemes hisztamin-szegény étrendet tartani." Szóval a parazita fertőzés okozhat allergiás reakciót és hisztamin intolleranciát is. Szóval mivel lehet egy parazita..aki tönkreteszi a bélflórát és ezzel előidéz pl hisztamin intolleranciát is mert nem termelődik elég dao enzim a hisztamin lebontásához. A kérdésem az lenne, hogy ha megszabadulok a parazitától és tegyük fel helyre áll a bélflórám akkor a hisztamin intolleranciától is megszabadulok? Mi van ilyenkor a háttérben? Ez egy olyan eshetőség, hogy vagy ezután lesz elég dao enzim vagy nem. Esetleg biztos lesz elég dao enzim vagy ennek már mindegy és hisztamin intolleranciásként fogom leélni 100%osan az életem? Abban az esetben ha a parazita kezelésre kerül, mennyi idő alatt épül újra a bélflórám? Kell e rásegíteni probiotikumokkal? Javasol e további vizsgálatot a parazita kezelését követően? Tudom, sajnos nagyon sok kérdést tettem fel ami megérne egy privát konzultációt de úgy érzem a jövőben így is fogok eleget költeni magánintézményekbe az üggyel kapcsolatban. Nagyon szépen köszönöm a mai válaszát és a jövőbelit is. További kellemes hétvégét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hisztamin intolerancia témában

Sajnos ezekre a kérdésekre senki nem fog tudni 100%os választ adni Önnek. Amennyiben valóban parazita-fertőzés áll fenn, a gyógyulást követően helyreállhat a bélflóra (valamint rendeződhet a szintén felmerülő fokozottan áteresztő bél szindróma is). Probiotikumok segíthetnek a vastagbél flórájának egészségesebbé tételében, de a hisztamin-intolerancia a vékonybél problémája.

Kérdés: 2021. július 31., 16:14; Megválaszolva: 2021. július 31., 16:34
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Lelet kiértékelése
Tisztelt Doktor Úr! Hisztamin intolerancia vizsgálaton a csatolt leletet kaptam kézhez. Kérdésem lenne Ön felé, hogy ez az érték...
Endometriózis VS Hisztamin...
Tisztelt Dr. Plósz János! Fél éve fenn álló hasi panaszaim vannak (hasi görcs, puffadás, hasmenés, remegés, +fejfájás+gyengeség) . Több...
Gyakori hányinger evés, ivás után
Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan problémával fordulnék Önhöz ami az utóbbi időben kezdődött nálam. Rendszeresen fellépő hányingerrel...
Tünetek altatásos gyomor- és...
Tisztelt Doktornő! E hét hétfőn, azaz 4 nappal ezelőtt vettem részt altatásos vastagbél- és gyomortükrözésen bal oldali hasi fájdalom, és...
Labor kielemzés
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnak mostanában aggasztó gyomorfájása van időszakosan. Nem tudjuk sem evéshez, sem más dologhoz kötni! Az utolsó...