Mi lehet a probléma oka?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Olyan panaszokkal fordulok önhöz hónapok óta kb 1éve a köldökömtől balra kb 10 cm re fájni szokott a hasam illetve hátul a derekamnál is át szokott sugározni illetve néha a baloldalt a köldöktől balra is lefelé is szokott fájni. A fájdalom jobban hosszabb pihenés laza lustálkodós napon jön elő mozgásra eddig csillapodott. Nem mondom hogy megszűnik mert napközben is előjön illetve pihenés után is nem rögtön csillapodik a fájdalom. Érzésre olyan mintha valami kemény idegen nehéz valami lenne ott illetve kicsit görcsös fájdalommal. Az ágyból alig bírok felülni úgy tud fájni főleg dereknal illetve mely levegővételnél is. Ami viszont még jobban aggaszt hogy kb 1 hónapja a végbéltáji fájdalmam is van görcsös és olyan idegen test érzés mintha lenne ott valami vagy menni kellene a WC-re. Próbáltam kitapogatni de semmit nem érzem ott ujjal illetve tükörbol is megnéztem nincs semmi elváltozás legalábbis így kívülről. Mivel hogy állandóan irritál a dolog és megunom próbálom a WC üríteni hátha megszűnik de nem igazán. Ha régebben voltam a WC-n akkor normális vastagságú a szeklet de ha már többször is voltam illetve többször is erőltetem a dolgot egy napon akkor csak kb férfi hüvelykujj vastagságú széklet jön. Mennyire normális ilyen esetben hogy olyan vékony a széklet? Addig míg nem volt ez a végbéltáji panaszaim reggel felkeléskor laza pépes széklet volt (valamikor kolbász alakban van úgy hogy olyan mint a krumplipüré) de hasmenés nem igazán jelemzett. Délutáni szeklet viszonyt mindig keményebb volt mint a reggeli adag. Napi mennyiség 1-2 alkalom volt nagyon ritka volt a 3-4 alkalom. Székletben eddig vért élénket vagy fekete vert nem láttam illetve nyálkát sem láttam ürülni. Fényes viszont néha szokott lenni a kolbász. 28 évesen mennyire kell aggódnom vastagbél illetve végbéldaganat miatt a fent leírt tünetekkel? Sokadszori erőltetett szekletnek mennyire normális a fent említett vékonyság? illetve a fent leírt végbéltáji illetve hasi panaszok mennyire súlyosak mire lehet gyanakodni vastagbél vagy végbéldaganatra? 21 éve coliákiás vagyok amit persze szigorúan tartom a diétát azóta is! Születésemkor pedig bélperforáció bélösszenöves bélcsavarodással születtem amivel pár napos koromban megműtöttek. Laboreredmenyem a fehérvérsejt szám 4 ig jó és az utóbbi években 3.8-.3.9 mindig illetve a MCV értek is 81 értékig jó ha jól tudom és nekem 79 az értek kb egy bő hónapos laborpapíron. Ennyi eltérés volt rajta. Természetesen elszeretnék menni illetve el is fogok menni egy gasztroenterológushoz kivizsgáltatni a dolgot de a jelenlegi járvány helyzetben nem szeretnék kórházba menni hogy a valamit összeszedjek illetve beszéltem a kórházzal is telefonon de nem nagyon fogadnak betegeket csak sürgős ellátás van! Mire kell számolnom mi lehet a problémám oka kell e aggódni a panaszaimmal?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A csecsemőkori hasi műtét miatt lehetnek összenövések a hasban, ezek okozhatnak hasi fájdalmat. A széklet vékonysága nem gond, nem utal rosszindulatú folyamatra. A későbbiekben érdemes azért coeliakia szerológiát is nézni (nem csúszott-e be valami a diétába), illetve érdemes lehet egy vastagbél-vizsgálatot is elvégeztetni (ez tudja kizárni teljes bizonyossággal a rosszindulatú folyamatot). Addig is érdemes sok folyadékot inni, a rostbevitelt fokozatosan emelni, mozogni rendszeresen, intenzíven.

Kérdés: 2021. április 05., 21:03; Megválaszolva: 2021. április 06., 11:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről