Olthato vagyok?

Tisztelt Doktor Ur! Lehet nem az On szakterule, de az oltassal kapcsolatban erdeklodnek. Colitis ulcerosam van, ami 3 eve nyugalmi fazisban van, gyogyszeresne kezelve. Kb 6 evvel ezelott Dalacint kellett a fog gyulladasom miatt szedni, de sajnos csalankiutes jott ki rajtam es fajt a hasan tole, azt mondta erre az orvos, hogy allergias vagyok ra. Ez valoban allergia, nem csak nellekhatas? A koronavirus ellen szeretnek vedooltast kapni, talan a betegsegem miatt nemsokra ram is kerul a sor. A kerdoiven amit ki kell tolteni, hogy kaphassak oltast, van olyan rublika, hogy van-e gyogyszeralleegiam? A kerdesem az lenne, hogy ez ebben az esetben allergianak minosul-e, es emiatt megtagadhatjak-e az oltast? Lehet kizaro ok? Korom miatr nem tudon milyen oltast kapok, de gyanitom Astrazeneca-t? Varom megtisztelo velemenyet,valaszat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza oltás témában

A Dalacin-t érdemes beírni, mnt gyógyszerallergiát, de ez nem kizáró ok. Ugyanígy a nyugalombbban lévő gyulladásos bélbbetegség sem probléma, főleg, hogy nem kap immunszupresszív kezelést. Szóval véleményem szerint bármelyik oltást megkaphatja.

Kérdés: 2021. március 09., 19:35; Megválaszolva: 2021. március 09., 19:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorfekély vagy gyomorhurut
Tisztelt Doktornő Az lenne a kérdésem, hogy nem kezelt gyomorfekéllyel, vagy gyomorhuruttal fel lehet e venni a Pfizer oltást. Fáj a gyomrom...
Cöliákia covid oltás
Laktózintolerancia vizsgálat...
Műtét utáni állapot
Bélfodor gyulladás