CT eredmény

Tisztelt Doktornő! Édesanyám CT leletének értelmezéséhez kérnék segítséget.Előljáróban annyit, hogy kizáródott hasi sérvvel, és bélelzáródással műtötték, mely során felfedeztek egy vastagbéldaganatot, amit sikerült eltávolÍtani a környező szövetekkel együtt. Szövettani eredménye sajnos rosszindulatot mutatott. Okoteam javaslatára megkezdte a gyógyszeres kemoterápis kezelést, amelyet egy későbbi kialakulás vagy áttét megelőzése céljából javasoltak neki. Időközben a Doktornő kért egy teljes CT vizsgálatot, aminek készen is lett az eredménye. Viszont kezelőorvossal sajnos csak 3 hét múlva találkozunk legközelebb. Édesanyám szörnyen aggódik, nem tudom őt megnyugtatni. Nagyon kérem segítsen nekünk értelmezni a leletet. E szerint van valahol daganat, esetleg áttét? Bemásolom a CT lelet véleményezését. Előre is nagyon köszönöm segítségét. Köszönettel: Tóth Istvánné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza Vastagbél daganat, utókezelés, CT vizsgálat témában

Tisztelt Tóth Istvánné!

A mellékelt CT vizsgálat egyértelműen nem utal daganatos elváltozásra. Javaslom, hogy a kemoterápia folytatódjék, s közben rendszeresen úgyis végeznek ismételten CT-t és egyéb daganatra jellemző laboratóriumi vizsgálatot, tumor markerok meghatározását.

Ezen kívül még fennálló hasfali sérvet igazolt a CT, mely miatt valószínű, hogy sebész látta már édesanyját. Azonban, ha nagy hasi fájdalmai vannak, esetleg hányás, székrekedés lép fel, akkor mindenképpen keressék fel a házi orvost, ügyeletet, sebész szakrendelést vagy kórházat. A lelet alapján fennállhat az a veszély, hogy kizáródik ez a sérv, ami további teendőt igényel.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. február 24., 15:22; Megválaszolva: 2021. február 25., 06:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett