Hogyan tovább?

Tisztelt Doktor Úr! 2 hónappal ezelőtt kezdődött bal alsó hasi fájdalom miatt gasztroenterológushoz irányítottak, a fájdalom váltakozó intenzitású, de folyamatosan fennálló azóta is. Más tünet a fájdalom és rossz közérzeten kívül nem volt! Az alábbi vizsgálatok történtek: labor-negatív, 2x hasi ultrahang-negatív, colonoscopia-negatív, volt felső panendoscopia is, de az alhasi fájdalommal kapcsolatosan nem állapítottak meg semmit. Hasi CT- diverticulosis sigmae. Mivel a colonoscopia ezt nem támasztotta alá, a doktor szerint ez nem függ össze a tartós, akár erős fájdalommal. Megnyugtatás képen Normix 6x4 szedését javasolta, mely néhány nappal ezelőtt véget ért, a fájdalom semmit nem változott, hol gyengébb, hol erősebb. Menet közben elküldött sebészhez is, hogy sérv kizárásra kerüljön, ki is lett zárva. Ezek után a gasztroenterológus kizárta a bélrendszeri problémát, reumatológus, ortopéd orvoshoz küldött tovább. Ön szerint is elengedhető a gasztroenterológiai probléma, és ebbe az irányba küldene Ön is tovább? Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel: Roland

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

Még egy széklettenyésztés+ széklet parazita vizsgálat szóba jönne. Ha ez is negatív, illetve a széklet rendben van, nem változott, elképzelhető, hogy nem bélrendszeri eredetű a panasz (bár kis diverticulum gyulladása okozhat ilyen jellegű gondot, ami colonoscopia során nem kerül észlelésre).

Kérdés: 2020. december 24., 10:51; Megválaszolva: 2020. december 24., 11:46
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés