ÉMELYGÉS, FOGYÁS

Tisztelt Doktor úr, 53 éves nő vagyok, 163 cm. és 50 kg. 35 évid dohányoztam, kb.fél éve leszoktam, de néhány hete a stressz és a bizonytalan problémáim miatt napi 4-5 szálat ismét elszívok. Néhány hete már a hajnali órákban erős émelygésre ébredek(nem lehetek terhes, 2 éve eltávolították a méhem), és még fekvő állapotban elkezd fájni a bal oldali hasi részem, nem is tudok azon az oldalamon feküdni. Az émelygés egész nap fennáll. Gombóc érzés a torokban, nyelési nehézség,hasi diszkonfort érzés, 1 hét alatt 2,5 kg. fogyás. Idén január óta vannak gyomor problémáim, sokat fáj a gyomrom és a bal oldalam(vastagbél). Az evés nem befolyásolja a fájdalmat, akkor is fáj, ha nem eszem és akkor is, ha eszem.Néhány hónapja elő-elő fordul, hogy nehezen lélegzek, fáj a mellkasom és a hátam,légszomjam van,nehezen kapok levegőt,az utóbbi hetekben ez egyre erősebb,szinte állandó lett.Idén január óta protonpumba gátlót szedek, ami kezdetben segített,már nem.Hasi ultrahangon 2x voltam, először az epevezetés 10mm volt, majd a kontroll hasi uh.már normál értéket mutatott.Hasmenésem nincs, minden reggel van széklet(az utóbbi napokban kicsit nyálkás, olyan, mintha emésztetlen lenne az étel)a székletvizsgálat nem mutatott ki vért.Néhány napja voltam vérvételen, az alábbi értékeim mutattak eltérést: össz.bilirubun:24,03,fehérvérsejt:3,2G/L,neutrofil:44,3,Limfocita:44,0%. Közben a korom miatt több mint 2 éve hőhullámaim is vannak, ami szintén eléggé megvisel. Kb. az állandó hányingerrel egy időben elkezdett a bal csípőcsontom fájni, főleg ha ráterhelek. Már bejelentkeztem gyomor és vastagbél tükrözésre, jelenleg időpontra várok.Ma megyek PCR szűrésre,annak ellenére, hogy nincs lázam,nem köhögök, érzek ízeket,szagokat. okt. 1-én voltam tüdőszűrésen, negatív lett.Nincs energiám, kimerültem és rettegek, hogy valami komoly (rákos) problémám van, mivel egyre több tünetem van. Üdvözlettel: Nikolett.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a bal oldali hasi fájdalom témában

Az endoszkópos vizsgálatok mindenképp indokoltak, e mellett érdemes lehet egy hasi CT-t is elvégeztetni. Amíg konkrét diagnózisunk nincs, addig a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása mellett más nem igazán javasolható (esetleg 1-2 hétig Cerucal 3x1 használata).

Kérdés: 2020. november 28., 09:10; Megválaszolva: 2020. november 28., 16:05
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia