Bal bordaív alatti hasi fájdalom, derékfájdalom, sárga széklet

Tisztelt Doktor Úr! Pár hete kezdődött bal bordaív alatti és derékfájdalom miatt sajnos az interneten olvasottak után nagyon megijedtem a hasnyálmirigyrák lehetőségétől. A félelem szinte rettegéssé nőtte ki magát. Csináltattam egy natív hasi MRI + MRCP vizsgálatot, amin nem találtak eltérést. A fájdalom ennek ellenére megvan, sőt, rosszabb lett, illetve pár napja a székletem is sárgává változott. Hasmenésem nincs, sőt van, hogy csak 1-2 nap után tudok székelni, de a szín akkor is sárga (állagban, szagban változást nem tapasztalok és zsírfoltokat sem látok a víz felületén) . A negatív vizsgálat ellenére fennállhat még a hasnyálmirigyrák lehetősége? Milyen egyéb vizsgálatok javasolhatók a tisztázásra, illetve milyen egyéb betegség okozhatja még e tüneteket? A kockázati tényezők közül egyedül a jelentős túlsúllyal rendelkezem, illetve inzulinrezisztenciával, nem dohányzom, korábban nem volt belgyógyászati problémám, gyulladásom. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza bal oldali hasi fájdalom témában

A negatív MRI-MRCP a legpontosabb képalkotó a hasnyálmirigy tekintetében, ha ez negatív, biztos, hogy tüneteket okozó hasnyéálmirigy-folyamat nincs jelen. A bal bordaív alatti fájdalom illetve a széklet színének megváltozása a bélflóra eltérésére utalhat. Érdemes probiotikumot használni (Progastro825, LL1500), mozogni rendszeresen, intenzíven, bő folyadékot fogyasztani, valamint a rostbevitelt fokozatosan emelni.

Kérdés: 2021. szeptember 07., 15:47; Megválaszolva: 2021. szeptember 07., 20:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
ÉMELYGÉS, FOGYÁS
Tisztelt Doktor úr, 53 éves nő vagyok, 163 cm. és 50 kg. 35 évid dohányoztam, kb.fél éve leszoktam, de néhány hete a stressz és a bizonytalan...
Bal oldali hasi tompa fájdalom.
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete vettem észre, hogy bal oldalon tompa fájdalmat érzek, nem görcsös, mintha "nyomna valami valamit" érzés, illetve derék...
Még mindig fáj
kedves doktornö/úr túl vagyok a refluxon persze csak idézőjelben.már nem fáj sőtt jókat eszek ismét hála az égnek.leszoktam a dohányzásról...
Laktózintolerancia vizsgálat...
Műtét utáni állapot