Bal oldali hasi tompa fájdalom.

Tisztelt Doktor Úr! 2 hete vettem észre, hogy bal oldalon tompa fájdalmat érzek, nem görcsös, mintha "nyomna valami valamit" érzés, illetve derék fájdalmam van, és bal oldalon mintha élénkebben mocorognának a beleim. A fájdalom nem állandó, van amikor fél napon át nem is jelentkezik és van, hogy a nap túlnyomó részében igen. Feltűnt, hogy az említett bal részen/borda alatt, aktívabb bél mozgásom lenne és néha puffadás ill. szélgörcs. Étvágyam remek, fogyással ellentétben inkább híztam, aktívan sportolok, káros szenvedélyem nincs, esetlegesen néha több fűszeres rágcsálnivalót eszem. 2 hónapja voltam széklet vizsgálaton, vér nem található, a vizeletemben volt 8 vvt. Viszont, székelési problémáim vannak, egyik nap teljesen normális a székletem, van, hogy szorulással küzködöm és van, hogy hasmenéssel előfordul, hogy rögtön a fő étkezés után. Kedden megyek hasi UH-ra. Aggódom, ez lehet daganatos megbetegedés? (Nyáron volt hasonló panaszom, akkor elmúlt! )

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza bal oldali hasi fájdalom témában

Valószínűleg bélflóra eltérés, esetleg átmeneti gyomor-bélhurut okozza a panaszokat. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, mozogjon rendszeresen, intenzíven valamint használjon legalább 1 hónapig pre- és probiotikumot. A panasz illetve életkora alapján egyáltalán nem gondolnék daganatos megbetegedésre.

Kérdés: 2015. november 16., 09:34; Megválaszolva: 2015. november 17., 16:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
ÉMELYGÉS, FOGYÁS
Tisztelt Doktor úr, 53 éves nő vagyok, 163 cm. és 50 kg. 35 évid dohányoztam, kb.fél éve leszoktam, de néhány hete a stressz és a bizonytalan...
Még mindig fáj
kedves doktornö/úr túl vagyok a refluxon persze csak idézőjelben.már nem fáj sőtt jókat eszek ismét hála az égnek.leszoktam a dohányzásról...
Laktulóz hidrogén kilégzési teszt
Gyomor és vékonybéltükrözés
Tisztelt Doktor úr! Felszívódási zavar irányában felsőtápcsatorna vékonybél biopsiát kell, hogy elvégezzenek nálam, mert lefogytam és nem...