Endometriózis VS Hisztamin intolarencia mit egyek, mit tegyek?

Tisztelt Dr. Plósz János! Fél éve fenn álló hasi panaszaim vannak (hasi görcs, puffadás, hasmenés, remegés, +fejfájás+gyengeség) . Több tucat kivizsgálás után kiderült, hogy endometriózusom van ami lehet, hogy bél érintettségű de ezt csak műtéttel lehetne megmondani biztosra. Most megjött a hisztamin tesztem is ami 8,2 lett és 10 a határérték. Az interneten azt olvastam, hogy a kettő összefügghet egymással és kiválthatja egymást. Namármost az a problémám, hogy nem műtenek meg endora mert koronavírus van ezért komoly diétát tartok, hogy a tüneteket enyhítsem. Most viszont akkor a hisztaminra is kell diétát tartanom? Ha igen akkor, hogyan hiszen a kettőnek teljesen más diétát írnak elő. Nem tudom mit tegyek, mi lenne a jó megoldás, hogy eltűnjenek a panaszaim. A hisztamin vérvétele előtt sok féle gyógyszert szedtem / szedek az orvosom tanácsára: fájdalomcsillapítót és nospa, quamatel, frontin. Ezeket a gyógyszereket a vizsgálat előtt hetekig szedtem (de aznap a vérvétel előtt semmit) . Ez befolyásolhatta az eredményemet? Mi a véleménye? Illetve ha mindkét betegség megvan akkor mit egyek?

Dr. Plósz János válasza hisztamin intolerancia témában

A hisztamin intolerancián és az endometriosison kívűl szóba jön még a vékonybél bakterialis kontaminációja is, mint kórkép. Ez utóbbi laktulózzal végzett H2 kilégzési teszt segítségévvel igazolható és másodlagos hisztamin intoleranciát okozhat. Addig is érdmes a magas hisztamin-tartalmú ételeket kerülni, csak frissen készült fogásokat fogyasztani. A gyógyszerek véleményem szerint nem befolyásolták az eredményt.

Kérdés: 2020. november 27., 11:45; Megválaszolva: 2020. november 27., 11:56
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hisztaminintolerancia oka?
Tisztelt Doktor Úr! Néhány hónappal ezelőtt írtam önnek étel/ital provokálta panaszok (hidegrázás, magas pulzus, ami fekvő helyzetben...
Puffadás, sárgás széklet
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta észlelek nem állandó, de vissza-visszatérő emésztési problémákat. Puffadást, bizonyos ételek után enyhe...
Hisztamin-intolerancia
Kedves Dr. úr! Az alábbi kérdésemre ez a válasz érkezett: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/166841 "A parazita fertőzés 3...
Lelet kiértékelése
Tisztelt Doktor Úr! Hisztamin intolerancia vizsgálaton a csatolt leletet kaptam kézhez. Kérdésem lenne Ön felé, hogy ez az érték megfelelő...
Gyakori hányinger evés, ivás után
Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan problémával fordulnék Önhöz ami az utóbbi időben kezdődött nálam. Rendszeresen fellépő hányingerrel...