Bélrendszeri probléma

Tisztelt Dr.Plósz János! Magas lactulose miatt szedtem Normixot, majd probiotikumot. Önnél voltam vizsgálaton, irritabilis bél syndromát állapított meg. Laktóz és hisztamin intoleranciám is van. Újra elmentem egy lactulose tesztre, kb a felére csökkent, a 120.percben 84 lett, utána megy le és fel. A kérdésem az lenne, hogy szedjek e megint antibiotikumot és hogy ezek az értékek lehetnek e magasak ha nem tartom be mindig a diétát, illetve diétával csökkenhet e az érték vagy csak antibiotikummal. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza SIBO témában

A 20 ppm fölötti érték 120 percen belül bakterialis túlnövekedésre utal a vékonybélben. Ez diétával nem, csak antibiotikummal javul (nem mindig elég a Normix, illetve a kórkép hajlamos a visszatérésre) , azonban ha a SIBO-t sikerül eredményesen kezelni, akkor a panaszok mérséklődése mellett az intoleranciák is javulhatnak, a diéta bővíthető lehet.

Kérdés: 2020. november 19., 22:19; Megválaszolva: 2020. november 21., 17:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Mi okozhatja ezeket a gyomor...
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy a gyomrom már egy jó ideje nem túl jó. Olyan panaszaim vannak, hogy bármilyen étel elfogyasztása...
Betegségről
Maldigestios teszt
Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten már írtam,hogy a maldigestios tesztem 1900%os lett. Első napon a cukrom terhelték 75gramm cukorral a második nap...
Valóban IBS? 2.
Kedves Dr Plósz János! Köszönöm gyors válaszát előző kérdésemre - https: //m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/164236 Iberogastot...