Székletvér teszt pozitív

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Véralvadásgátlót szedek tavaly május óta tüdőembólia miatt. Valamikor tavaly télen vettem észre először, hogy apró mennyiségű piros vér, vagy véres nyák volt a székletemen.Azóta összesen talán négyszer fordult ez elő, hónapos különbségekkel.Emlékeim szerint egyszer fordult csak elö normál állagú székletnél, azon kívül akkor, ha épp keményebb volt. Hasmenésem ritkán van, székrekedésem soha. Tudni kell, hogy az elmúlt időben nagyon sok kávét és erőspaprikát is fogyasztottam, rengeteg volt a stressz,a kapkodó evés. Érzem, hogy a gyomromnak nem tett jót, reggelente rossz szájízzel és enyhe gyomortáji fájdalommal ébredek, sokszor érzem, hogy "bugyborékol" a hasam mindenhol. Kb egy hónapja átestem egy hurutos erős köhögéssel járó betegségen is. Ezután nem sokkal egy nagyobb étkezés utáni napon (erőspaprika, stb) csúnya hasmenésem volt reggel, és kisebb mennyiségű véres nyák is ürült vele. Ennek kb egy hónapja, azóta nem láttam vért. De ezúttal elmentem kivizsgálásra. Hasi ultrahangot csináltak, amin nem látszik semmi, valamint székletvér vizsgálatot is, aminél a három mintából kettő pozitív lett. Most tükrözés lesz.Nagyon aggódom. A leírtak alapján mekkora lehet az esélye, hogy rosszindulatú folyamat áll a háttérben? Azt mondták, okozhatja a véralvadásgátló,valamint fertőzéses, gyulladásos betegségek, vagy ezek együtt is. Olvastam azt is, hogy még az ínyvérzés is pozitívvá teheti a tesztet, nekem mostanában sokat vérzik az ínyem, föleg ha éjjel kiszárad a szám, vagy valami megsérti evés közben. De ugye láttam is vért. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza széklet vér pozitivitás témában

Ne aggódjon, tényleg sok meglévő faktor magyarázhatja a széklet-vér pozitivitást. Érdemes a nagyos csípőset átmenetileg kerülni, enni gyakran, rendszeresen, sok folyadékot és rostot fogyasztani, illetve a vizsgálat után probiotikumot használni.

Kérdés: 2020. november 10., 13:18; Megválaszolva: 2020. november 13., 18:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Széklet fekete részek
Tisztelt Dr. Plósz János! Olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy sajnálatos módon a székletemben fekete részeket találtam , azt hittem, hogy...
Székletvér
Tisztelt Doktor Úr! Napokban laboratóriumban végzett székletvér teszt eredményem pozitív lett. 1 hónappal ezelőtt gyógyszertárban kapható teszt...
Pyroroplasztika gyomorbénulásra
Tisztelt Doktor Úr! 64 éves apukámnak műtét közben megsértették a bolygóidegét, amitől gyomorbénulása lett. Most nagyon rossz állapotban van....
Felhasi fájdalom
Kedves Dr Úr! Köszönöm szépen a gyors válaszát! Viszont nekem még lenne pár kérdésem amit szeretnék feltenni! A hasnyálmirigy elégtelen enzim...
Felhasi fájdalom
Kedves Dr Úr! Nem olyan régen írtam Önnek. Megpróbálom kicsit részletesebben leírni. A múlt héten csütörtökön sajnos ismételten az SBOn...