székletvér oka

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly februárban nyelési nehézségek miatt megtükrözték a gyomromat.Reflux miatt Noacidot írtak fel (naponta 2X1) . A nyelési gondjaim megszüntek, önerőből én már hónapokkal ezelőtt áttértem a napi egy tablettára. A minap részletes laboratóriumi mintavételt és vizsgálatot végeztek (vér, vizelet, széklet) , jók az eredmények de... A székletben vért találtak. Vegyész lévén utánanéztem a Noacid tabletta mellékhatásainak (igaz, jó későn) , kiderült ezt én ennyi ideig nem is szedhettem volna (jó másfél évig) . Okozhatta ez a "kemikália" a vérzést? Mert vastagbél tükrözésre olyan biztos, hogy nem megyek el, mint ahogy jelen pillanatban ülök.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza széklet vér pozitivitás témában

A Noacid biztonsággal szedhető tartósan is (gastroenterológiai követés szükséges, illetve időnként a gyomor endoscopos vizsgálata) , ennek szedése nem magyarázza a széklet-vér pozitivitást. Ellenben az Antaclast szedése eredményezhet szemmel nem észrevehető vérezgetést a gyomor-bél traktusból. A széklet-vér pozitivitás nem jelent feltétlenül rosszindulatú vastagbél-betegséget, de ennek kizárására jelenleg a vastagbél-tükrözés a legbiztosabb módszer (ha ezt nem vállalja, léteznek alternatívák: virtualis colonoscopia, m2pk Shebo-teszt) .

Kérdés: 2020. augusztus 27., 15:21; Megválaszolva: 2020. augusztus 27., 15:56
Kérdések és válaszok: Egyéb
Izomrángás
Magas konjugált bilirubin
Hasi ultrahang utáni teendők
Combfájdalom
Emelkedett káliumszint