Hasfájás, puffadás, lelet elemzés.

Tisztelt Dr. Plósz János! Immáron lassan 6 hónapja hasfájással küzdök. Azt vettem észre, hogy mind1 mit eszem vagy mikor vagy mennyit akkor is fáj. Vannak jobb és roszabb napok, van amikor csak feküdni tudok úgy görcsöl, fáj. Gasztroenterologushoz járok de szeretném kikérni más szakember véleményét is. A gyomortükrözés és mintavétel csak sok savat mutatott ki amire kaptam gyógyszert de nem használ (1 hónap elteltével) . Próbáltam a PCOS-re kapható gyógyszert is szedni az sem használ (orvos utasítására) . Ami biztos, hogy laktózérzékeny vagyok de tejfehérjére nem. Illetve a cöliákia teszt is negatív lett. 6 hónapja tartom a gluténmentes, laktózmentes diétát is de az sem használ. Ezeket szedem: 2x1 duspatalin és 2x1 pantoprazol, probiotikum, multivitamin, gyógynövényes teák (cickafark füves keverék-endometriózis, kamilla) , gyomor csepp. Pontos tünetek: Minden délután fokozódó fájdalom, általában erős nyomás érzéssel kezdődik fent a gyomorszájnál, majd görcsös lentebb, köldök körül, illetve égő érzés az egész gyomorban. Valamint sokszor a menstruációs görcsre hasonlító érzés. Kisugárzik a mellkasba, derékba. Puffadás, szelesedés. A fájdalom sokszor mozgás hatására romlik. Estére általában javul. Pár napja voltam vérvételen és ezek az értékek lettek magasabbak: - Össz.bilirubin 24,0 umol/L * 5,0 - 21,0 - Trigliceridek 0,63 mmol/L * 0,70 - 2,25 - Neutrofil granulocita % 44,80 % * 45,00 - 70,00 - Eozinofil granulocita # 1,67 G/l * 0,00 - 0,45 - Eozinofil granulocita % 19,90 % * 0,00 - 4,00 A részletes vérvétel eredményt csatoltam. Mi lehet a bajom? Milyen irányba kellene mennem tovább? Tanácstalan vagyok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

Az eosipnophyl emelkedés hátterében vagy parazita-fertőzés vagy allergiás mechanizmus állhat. Előbbit széklettenyésztéssel, utóbbit allergológiai kivizsgálással lehet igazolni. Ha nem javít a panaszokon, illetve a coeliakia és a tejfehárje allergia is negatív, akkor nincs értelme ilyen jellegű diétát tartania. A panaszok hátterében vékonybél-bakterialis kontamináció (laktulózzal végzett H2 kilégzési teszt igazolhatja) , hisztamin intolerancia (DAO-szint meghatározás) is állhat.

Kérdés: 2020. október 22., 09:16; Megválaszolva: 2020. október 22., 14:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasfájás, gyengeség
Kedves Doktor Úr! Hetek óta nagyon fáj a hasam. A tüneteim: - hasfájás gyomortól alhasig mindenfelé, megállás nélkül, nyomásra érzékeny...
Intollerancia lehet vagy esetleg SIBO?
Üdvözlöm! Jó ideje, pár éve biztosan olykor-olykor, talán napi szinten többször a köldököm körül csípkelődéseket, szúrkálódásokat érzek...
Hasnyálmirigy
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül fél éve kezdődtek panaszaim a bal bordaívem alatt. Naponta egyszer kétszer reggel hasmenésem volt! Hasi...
Bal oldali hasi fájdalom álló...
Tisztelt Doktor! 2 hónapja bal oldali hasi fájdalmam van. A fájdalom csak hosszantartó ülés vagy egyhelyben álláskor jelentkezik. Inkább húzó...
Mik okozhat még ilyen panaszokat?
Tisztelt Dr Úr! Ismeretlen köszönöm szépen a gyors válaszát! Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi okozhatja meg a panaszaim? Érdekelne esetleg...