• Gyomorpanasz!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!-a problémám amivel önhöz fordulok az a reggeli gyomorfájdalmam tompa némileg égő köldök körüli de inkább alatti fájdalom.Ami mellé néha enyhe hányinger társul.Reggeli elfogyasztása után némileg csillapodik,délutánra viszont teljesen el múlik.Alvásomat egyáltalán nem is zavarja.Napközben viszont elég sűrű a gázképzödésem.Székletem rendben.Szedett gyógyszer amit a Háziorvos írt fel Venter gran.és Esomeprazol.De tüneteim még mindíg fenn állnak.Pedig 2-3 hónapja szedem.Szénsavasra és koffeinre fokozódik a fájdalom,szinte érzem ahogy marja a gyomrot a szénsav.Így kerülöm ezek fogyasztását.Erőset apszolúlt nem fogy.Kell e aggódnóm mi lehet a problémám mire gondojak?Sokszor eszem kevesebbett most!A közérzetem e miatt is rossz mert tartok valami súlyosabb meg betegedéstől.Remélem tud segíteni nekem abban hogy az elmondottak alapján kell e aggódnom.Vagy csak legyek türelmes és rendbe jön a gyomrom!

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A panasz a fájdalom helye alapján nem feltélenül gyomor eredetű (ezt erősíti az is, hogy a használt terápia nem segít). A köldök alat-körül észlelt fájdalom inkább bélprobléma lehet. Első körben probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használatát, gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartását, rendszeres, intenzív testmozgást, gyógyszeresen Duspatalin vagy Otilonium tabl. szedését javasolnám. Természettesen, ha pár héten belül nem szűnik a panasz, további kivizsgálás szükséges.


        Kérdés: 2020. augusztus 07., 10:41; Megválaszolva: 2020. augusztus 10., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!