Aranyér vagy komolyabb?

Tisztelt doktor úr/doktornő! 1-2 hónapja egy csepp vért, máskor vércsíkot vettem észre a székletemen. Ezt követően időnként enyhe csípést és erősebb viszeketést, néha pedig enyhe nyomást érzek a végbél körül, illetve pici fájdalmat, lüktetést, de nem állandóan. A széklet színe normális,de heti 3-4 alkalommal látok kevés vért és nyákot rajta. Azt tudni kell hogy kb. másfél éve IBS tüneteim vannak (pl. a tejes dolgoktól ha nagyobb mennyiségben eszem/iszom begörcsölök) a hasi diszkomfort "érzelmileg zsarol" ami most pluszba visszatért, évek óta ülőmunkát végzek, viszont gyakran stresszes. 14 órából 10-11 órát ülök.Van hogy napi csak fél liter vizet iszom, túlsúlyom is van. Fáradságot, fogyást nem észleltem, viszont újra érzelmileg instabil vagyok. 4 napja szedek Duspatalin-t, ami korábban is segített. Ön szerint IBS, belső aranyér vagy valami komolyabb? Mert ha nem muszáj, nem szeretnék végbél ill. vastagbéltükrözésen részt venni... Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel; F. Ernő (32 éves)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza végbél-vérzés témában

A vérzés és a végbéltáji panaszok elsősorban aranyerességnek felelhetnek meg. Azonban a vérzés mindig riasztó tünet, szóval legalább egy rectoscopos (végbél) vizsgálatot érdemes elvégeztetni. Addig is Detralex vagy Venotec tabl. szedése, vérzés esetén vény nélkül kapható aranyerességre adott kúpok segíthetnek.

Kérdés: 2020. május 02., 21:08; Megválaszolva: 2020. május 04., 09:42
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás