• Aranyér lehet esetleg?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám volna, hogy 2 nappal ezelőtt véres volt a székletem.A székletemet normál színű barnának látom, illetve normál állagú, sőt még koppant is.Végbél viszketésem néha szokott lenni, ez hol erősebb picit hol gyengébb, illetve volt olyan, hogy ilyen görcsös szúró fájdalom is volt picit.Egyszer volt már egy tapintható kb borsó nagyságú kis dudor a végbelemnél kívülről, de az magától visszahúzódot, nem vérzett.Ilyen kékes színe volt.Ülő munkát végzek, sofőr vagyok napi 10-12 órában.Annyit tudnék még írni, hogy széklet nélkül nem vérzik a végbelegem, mikor nyomom ki, a végbél tájékomnál akkor érzek egy kis feszülő, picit karcoló érzést.Fájni nem fáj, kívül semmi dudor nincs, illetve kitapintható dolog. Nagyon szépen köszönöm a válaszát, küldtem egy képet is, elnézést kérek, de tudom látott már nem kevés ilyen dolgot, meg ennél csúnyább dolgokat is.

        Dr. Plósz János válasza a végbél-vérzés témában

        Nagy valószínűséggel aranyeresség okozza a panaszt, de majd a szkrendelések újraindulásakor mindenképp érdemes legalább egy rectoscopos(végbél) vizsgálatot végeztetni. Addig is fontos lenne a széklet lágyítása (bő folyadék- és rostbevitel), rendszeres testmozgás, aranyérre való kúp használata panaszos időszakban, valamint Detralex vagy Venotec tabletta kúraszerű szedése.


        Kérdés: 2020. május 08., 12:33; Megválaszolva: 2020. május 08., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.