• Hisztamin intolerancia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Ételallergiáim egy részét bőrgyógyászati teszttel mutatták ki kb 20 éve.8 éve ételintolerancia teszt vérből /220 panel/ mutatott ki dolgokat, de rájöttem, hogy a tartósítószerekkel van a legnagyobb gond.Elkezdtem ezeket lehetőség szerint kikerülni, ezért saját magam főzök és befőzök /tartósító nélkül/. Tavaly derült ki, hogy hisztamin intoleranciám van, DAO enzim laborérték 7-es volt /ref:10-100/.Akkor visszagondolva előző tüneteimet igazolódtak is a hisztamin hatására jelentkező gondok némelyik ennivalónál. Hasmenés,szorulás, bőrpír, hasgörcs, torokgyulladás, krákogás reggel, nyelvduzzanat, nyelvégés, alacsony vérnyomás stb. Gyakran éreztem a jobb bordaív alatt éles szúró fájdalmat bizonyos ételek fogyasztásakor. Ez mostanra teljesen megszűnt. Érdekes, hogy a tiltólistás paradicsomot egész nyáron ettem /igaz saját termesztésből/ és semmi bajom tőle, úgy mint a saját termesztésű szeder szörptől sem/bogyós/.Novemberi vérvétel óta kikerültem a magas hisztamin tartalmú ételeket és gyógyteákat fogyasztottam. DAO enzim ellenőrzés értéke márciusban - nagy csalódásomra- 4-esre csökkent, viszont a tüneteim már szinte elmúltak, pedig kezdek visszahozni az étrendembe több magas hisztamin tart ételt pl. tojást. Kérdésem a következő: a 4-es DAO enzimszinttel és hisztaminintoleranciával a jelenlegi korona vírus szempontjából a veszélyeztetett csoportba tartozom-e. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a dao témában

        Kedves Kérdező! Nem. Nem veszélyeztetettebb, bár ez ritka eltérés és sok embernél ki sem derül. Mindenesetre nem lehet akkor sem jelentős faktor. Egyébként a hisztamin intoleranciát csak fenntartásokkal kezelném. Ez nem betegség inkább egy állapot.


        Kérdés: 2020. április 08., 20:38; Megválaszolva: 2020. április 09., 06:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Bánfalvy Péter. A probléma 5 nappal ezelőtt kezdődött, mikor is fájó szúró érzést tapasztaltam a végbel nyilasom körül.Picit túlsúlyos ülő munkát végző nő vagyok. Egy bab méretű kitüremkedést észleltem ami eléggé...
        Kedves Doktor Úr! Kb 5 napja szurkál a gyomrom, feszül, savat érzek,mintha gyakoribb lenne a felbüfögés is. Étkezés után AZONNAL savanyú ízt érzek a számban. Néha ég a mellkasom, a torkomban érzem a savat és mintha az ínyem is...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos