Hisztamin intolerancia

Kedves Doktornő/úr! 3 éve kezelnek asztmával, krónikus orrnyálkahártya gyulladással! Pár hónapja refluxom is lett.3 hete pedig szorongásos pánikrohamok lettek rajtam urrá, amit nem tudok kezelni.Utána olvastam a tüneteknek és így találtam rá a hisztamin intoleranciára.Elmentem vérvételre és a daoenzim szintem 4, 9, ami véleményem szerint nagyon alacsony! Dietetikushoz kaptam már időpontot augusztusra, és már elkezdtem diétázni, de a rohamaim kezdenek mindennapossá válni! Olvastam azt is, h a magas hisztamin megnöveli az adrenalint, ami ezeket kiváltja.Sajnos xanaxhoz kell nyúlnom ilyen esetben, bár próbálok nélküle is küzdeni, csak nehéz. Hasmenésem is van, de ez gondolom az étkezési szokásaim megváltozásától! Abban kérem a segítségüket, hogy merre menjek tovább, milyen orvoshoz! Illetve jó e, ha szedem továbbra is a lordestint, montelukast tablettát, symbicortot, illetve yasminelle fogamzásgátlót? Nagyon el vagyok keseredve!: ( Már az őrülés határán állok!: ( Köszönettel Hajnalka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza DAO témában

Kedves Hajnalka!

Aszthmája, és a jelenlegi tünetei között nincs oki összefüggés. Használja továbbra is az eddigi aszthma és allergia ellenes készítményeit, de a refluxa ill. hasmenése miatt keresse fel gastroenterológusát. Amennyiben pánik rohamai nem szűnnek, pszichológus segítségére is szükség lehet. DAO enzim pótló szert magas hisztamin tartalmú ételek fogyasztása esetén megpróbálhat szedni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2018. július 19., 18:18; Megválaszolva: 2018. július 23., 10:28
Kérdések és válaszok: Asztma
Asztma és koronavírus oltás
Tisztelt Doktornő! 4 éve a tüdőgyógyász szakorvos Asthma-t állapított meg. Az értékeim: FVC 102%, FEV1 92%, FEV1/FVC 78 és FMF 65% voltak. Akkor...
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami...