• Hisztamin intolerancia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/úr! 3 éve kezelnek asztmával, krónikus orrnyálkahártya gyulladással! Pár hónapja refluxom is lett.3 hete pedig szorongásos pánikrohamok lettek rajtam urrá, amit nem tudok kezelni.Utána olvastam a tüneteknek és így találtam rá a hisztamin intoleranciára.Elmentem vérvételre és a daoenzim szintem 4, 9, ami véleményem szerint nagyon alacsony! Dietetikushoz kaptam már időpontot augusztusra, és már elkezdtem diétázni, de a rohamaim kezdenek mindennapossá válni! Olvastam azt is, h a magas hisztamin megnöveli az adrenalint, ami ezeket kiváltja.Sajnos xanaxhoz kell nyúlnom ilyen esetben, bár próbálok nélküle is küzdeni, csak nehéz. Hasmenésem is van, de ez gondolom az étkezési szokásaim megváltozásától! Abban kérem a segítségüket, hogy merre menjek tovább, milyen orvoshoz! Illetve jó e, ha szedem továbbra is a lordestint, montelukast tablettát, symbicortot, illetve yasminelle fogamzásgátlót? Nagyon el vagyok keseredve!:( Már az őrülés határán állok!:( Köszönettel Hajnalka

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a DAO témában

        Kedves Hajnalka! Aszthmája, és a jelenlegi tünetei között nincs oki összefüggés. Használja továbbra is az eddigi aszthma és allergia ellenes készítményeit, de a refluxa ill. hasmenése miatt keresse fel gastroenterológusát. Amennyiben pánik rohamai nem szűnnek, pszichológus segítségére is szükség lehet. DAO enzim pótló szert magas hisztamin tartalmú ételek fogyasztása esetén megpróbálhat szedni. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2018. július 19., 18:18; Megválaszolva: 2018. július 23., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva...