• Reflux

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Plósz János Úr! Különféle gyomorpanaszok miatt majdnem teljes gasztroenteorológiai kivizsgálás történt (tényleg minden amit lehet) legutóbb gyomortükrözés 02.21-én és CT 03.13-án. Nagyjából minden negatív (ezekből nem derült ki semmi kóros, viszont helicobacter mintavétel nem történt) Szedek refluxra napi 1*40esomeprazolt. Március 27ig szedtem Itopridot is, gasztroenteorológus tanácsára megpróbáltam abbahagyni, mert mondtam, hogy jobban vagyok mint az elmúlt időkben. Április 2 óta szinte egész napos a gyomor és szegycsont mögötti égő érzésem és a savanyú íz a szamban. Evéstől független, és tényleg szinte egész nap tart. Közben a gyomrom szurkál - pár mp-ig a bal oldalon a borda mögött szurkál, közepén, és közvetlen a szegycsont végénél a gyomroszáj. Ez is előjön többször a nap folyamán. A mai napon hányingerrel keltem, dél körül múlt el, azután ismét ég a mellkasom, gyomrom és szurkál, bal oldalon gerinc mellett hátba is beleszúr néha. Diéta hiba úgy gondolom nem történt ami a romlást okozhatja, az életmódot is ugyanúgy tartom. Úgy döntöttem újra kezdem az Itopridot. Kérdéseim: gyógyszer mellett (ez a 3.amit próbálok) hogy nem múlnak ezek a dolgok? Ha nem a sav akkor mi áll a háttérben? Nyugodjak bele hogy refluxom van és ez majd így lesz már? Hiszen gondolom a képalkotó vizsgálatok után nagyon súlyos betegség kizárható. Helicobacter okozhatja a panaszaimat? Hiszen arra nem vettünk mintát. Továbbá hogy Esomeprazol és Venter mellett (ha én úgy érzem hogy nem használ és sok a savam) lehet hogy gyomorfekélyem legyen, ezért szurkál? Mivel az orvosomat nem érem el, nagyon hálás lennék ha válaszolnak minden kérdésemre. Előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        H. pylori refluxot nem okoz. Az Itopride kb 3 hét alatt éri el a teljes hatását,így annak még érdemes időt adni. Ha savas panasz is van, az esomeprasole jó lehet, pár hétig, 1-2 hónapig akár dupla dózisban is szedhető (2x40mg).


        Kérdés: 2020. április 05., 16:09; Megválaszolva: 2020. április 06., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció