• helicobacter pylori, vagy stressz okozta gyomorpanasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb.10-15 éve antibiotikumos kezelést kaptam a mintavétel + eredményére tekintettel. Pár napja a gyomromban görcsös, égő diszkomfort érzésem van, illetve esténként refluxos tünet (savanyú íz a számban) is jelentkezik. Továbbá az étvágyam sem a régi. Lehetséges, hogy tüneteimet a bakteriális fertőzés okozza ismét, vagy azok a feszült pszichés állapotomból erednek? További információként csatolom a legutóbbi laborleletemet. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A csatolmány nem jött át (de nem is feltétlen szükséges). Ha refluxos panaszai vannak, annak nincs összefüggése H. pylori fertőzéssel. Javulás életmódi változtatásoktól (gyakori, kis étkezések, szénsavas italok kerülése, ágyban fejvég megemelése) illetve savcsökkentő kezelésőt várható. Ha stressz okozta gyomorhurutja van, úgyszintén a savcsökkentés és a gyakori kis étkezések segíthetnek.


        Kérdés: 2020. április 04., 17:46; Megválaszolva: 2020. április 06., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: