• Hasnyálmirigy ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr. Párom állapotával kapcsolatban szeretnék kérni segítséget, illetve iránymutatást. Az egész történet herefájdalommal indult, urológia, prosztatagyulladás, erős antibiotikumok, majd miután a fájdalom már a hátba és a has bal odlalára lokalizálódott, további vizsgálatokat készítettek. 2018 év végén Crohn betegséget diagnosztizáltak nála, nem típusos, de a szövettan igazolta. Azóta budenofalk tablettát szedett, egészen másfél héttel ezelőttig, a helyzete hol jobb, hol rosszabb volt. Január elején új Gasztroenterológus orvos vizsgálta, felvetette azt a gyanút, hogy nem is IBD betegség áll a tünetei hátterében. 2018-ban hemangiómát találtak a máján CT vizsgálat közben, melyet most januárban megkontrolláltunk MR vizsgálattal. A hemangióma helyzete ugyanaz, viszont a pancreasban a test/ farok résznél találtak egy 14*9, illetve egy 12*7 mm-es cisztát illetve elszórtan több 3-6 mm-eset is. Az utóbbi időben egyre rosszabbul van. Fogyott, az elmúlt hónapban 4 kg-ot, sárgás széklete van, folyton izzad, erős hasi fájdalma van a bal bordaív alatt, illetve a gyomorszáj környékén a sigmabél fajdalma mellett. Több kiütés lett rajta, elszórtan a testén. Ezen kívül polyglibulia gyanúja miatt is vizsgálták, magad vvt, hemoglobin és hematokrit szint miatt, JAK-2 mutáció negatív. Háziorvosa nagyon megijesztett minket, hogy itt valami nagyobb baj van a háttérben, Gasztroenterológus orvoshoz későbbre kaptunk csak időpontot. Az a sejtésünk, hogy ez a sok tünet egy nagy betegség jele lehet, de nem tudjuk, milyen szakorvos tudná összefoglaltan kezelni ezeket, merre induljunk el. Aggódunk. Tudna tanácsot adni ezekben? Köszönöm előre is!

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A panaszok jellegéből adódóan a gasztroenterológia jó iránynak tűnik, esetleg érdemes lehet ritka betegségekkel foglalkozó szakrendelést is felkeresni (tekintettel a hosszas fennállásra illetve a több szervrendszert érintő tünetekre).


        Kérdés: 2020. február 06., 14:53; Megválaszolva: 2020. február 09., 20:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.