• Hasnyálmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Szeptember közepén kezdődött ez az egész, hasmenés, hányinger, erős gyomorszáji görcsök. Háziorvos-virus, pár nap múlva jobban lettem, de aztán megint vissza. Elkezdtem savasodni, kaptam ppi-t, de két hét után abbahagytam mert úgy éreztem jobban vagyok.Aztán megint vissza - lazább sárgás széklet, hasi görcsök. Laborban 2* volt egy minimális lipaz emelkedés (70 helyett 78/73) de minden más érték rendben. Legutóbbi labor 3hete tökéletes. A jelenlegi helyzet az, hogy a gasztroenteorológus akit úgy ajánlottak, rájött H a HM gyulladást kell kezelni,(Pangrolt szedek) csináltatott egy inzulin terheléses vércukor vizsgálatot (enyhe IR) Legutóbb mondtam neki, hogy fáj a hátam, ég a gyomrom, gombóc a torokban úgyhogy kaptam tőle újabb ppi-t, Rabemant. Ami nem hagy nyugton, az az, hogy a hátam több helyen fáj, derék felé is, van olyan, hogy elől bele szur a jobb oldalon bordaiv alatt, ezzel együtt a bal oldalon a bordaiv alatt hátul is egy pontban. Szúró égő jellegű fajdalmak, de sose tartanak sokáig. Van, hogy evés után. Éjjel nincs fájdalmam,csak hasi diszkomfort. Evés közben egy pár napja ha leér az étel azonnal felmegy a pulzusom és a gyomromban dobog a szívem. Ég a gyomroszájnál még mindig, puffadok. Néha jó a székletem, néha az egyik fele jó a másik lazább, sárgás. Szúrások a hasfalon, gerinc mellett, nyomás a jobb bordaiv alatt (balon sosem). És az oldalam, egészen az oldalam (ahová csípőre teszem a kezem) ott szokott húzódni, nyomni, és néha pár percig köldök körül.Féloldali ovszeru fájdalom van néha, bal oldalon. Hasi ultrahang volt 4szer-hasnyálmirigy tökéletesen látható volt. Epe jó, vezeték nincs 5mm széles.Félek,hogy hasnyálmirigyrák van a dolog mögött. Soha semmilyen rákos megbetegedés nem volt a családban. Nagyon örülnék,ha meg tudna nyugtatni

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Sem a panaszok, sem életkora alapján nem gondolnék rosszindulatú hasnyálmirigy-folyamatra, ezt támasztja alá az ezirányba negatív hasi ultrahang és labor is. Érdemes lehet még egy kontrasztos hasi CT-t végeztetni, ezzel még inkább kizárhatjuk a hasnyálmirigy eredetű folyamatot.


        Kérdés: 2019. december 24., 18:21; Megválaszolva: 2019. december 29., 22:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: