Probiotikum szedése

Olyan kérdésem van, hogy protexin restore vagy balance és egyéb szimbiotikum vagy pro- illetve prebiotikum alkalmazása miért nem szabad, ha pl.: Crohn-betegséggel vagy egyéb béltraktust érintő komoly betegséggel küzd az ember?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza probiotikum témában

Csak olyan esetben nem ajánlott a probiotikum használat, ha jelentős immunrendszer-gyengítő terápiát kap a beteg és a bélben nagyfokú gyulladás áll fenn, mert ez esetben a bél túlzottan áteresztő és a szervezet védekezőrendszere még a probiotikumokban lévő "jó" baktériumokkal sem bír el. Colitis ulcerosa enyhe-középsúlyos formájában szakmailag ajánlott probiotikumot használni (VSL#3) .

Kérdés: 2019. december 17., 18:50; Megválaszolva: 2019. december 26., 08:26
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epevezeték
Mi okozhatja a reggeli híg székletet?
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése