• GOT GPT Gamma Gt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A fiam labor eredménye GOT 41 GPT 92 Gamma GT 65 a többi eredménye jó mi lehet az oka? Konditerembe jár nem szed semmi izomnövelőt nem iszik nagyon aggódom

        Dr. Plósz János válasza a májenzim-értékek témában

        Nagyon aggódni nem kell, ezen emelkedések nem jelentősek, enyhe máj-epeuti károsodásra utalnak. Ennek oka lehet toxikus (májat megterhelő vegyszer, gyógyszer, alkohol), de akár nem májspecifikus vírusfertőzés is. Érdemes minden májat terhelő anyagot kerülni, majd 1 hónap múlva a labort megismételni.


        Kérdés: 2019. december 16., 16:51; Megválaszolva: 2019. december 21., 18:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: