• Mi lehet a baj

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. Két évvel ezelőtt vékonybél vastagbél diszbakterózist állapitottak meg nálam,gyomornyálkahártya gyulladással és Refluxxal.Állandóan puffadtam nemtudtam aludni fájt a gyomrom hasmenésem volt.Kaptam rá Normixot,Pro Gastro 825öt,de eltelt másfél év és újra mindennap mindentől felvagyok fúvódva,fáj a hasam bármit eszek.Puffadok mindentől,néha stresszelek.Elvagyok telítődve,hányingerem van.Ön szerint újra kialakulhatott a betegségem?Mi lehet annak az oka hogy újra kialakult?Mit tegyek máshogy mire ügyeljek?Újra elküldene az orvos laktóz kilégzéses tesztre ?Egyszer azt tanácsolták hogy érdemes lenne Itupride Supremexet beszednem,(de ugye mjó másfél évig panaszmentes voltam,igy nem szedtem be.Próbáljak meg először újra Pro Gastrot szedni hátha elmúlik?Vagy az Itopride supremexxel próbálkozzak?Sok cukrosat eszek,ettől is kialakulhatott?Rendszeresen etkezek,régen rendszertelenül ettem.Nagyon köszönöm a választ.Üdvözlettel: Dia

        Dr. Plósz János válasza a SIBO témában

        A vékonybél bakteriális kontamináció sajnos hajlamos a kiújulásra. A laktulózzal végzett H2 kilégzési teszt igazolhatja ezt, majd a korábban hatásos terápia segíthet most is. A sok finomított szénhidrát fogyasztása nem szerencsés. Éredemes összetett, lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztami, valamint prebiotikus hatású ételeket (rostokat).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. november 26., 17:23; Megválaszolva: 2019. november 30., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: