• Bal bordaív alatt tompa nyomó érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. Egy ideje kb fél éve főleg tavasszal és ősszel érzek egy enyhe tompa nyomó érzést a bal rekeszizom alatt. Aztán hetekre elmúlik. Mintha a bal rekeszizom alatt nem messze a gyomorszájamtól kicsit balra... vagy talán pont ott (nem tudom pontosan hol a gyomorszaj) lenne valami. Nem fáj csak érzem. Étvágyam nagyon jó, szekletem rendszeres és normális. Erős refluxom van ami kihat a torkomra fülemre és sugárzik sokszor a hátamba is bal karomba vállamba. Rengeteget böfogok, viszont nem kohogok és az étel sem akad el. . 10 éve csináltak egy helicobacter kilegzéses vizsgálatot negatív volt. Most elmentem egy hasi ultrahangra minden negatív kivéve a bal vesém amin van 2 db 2mm-es vesekő. Azóta 2 liter víz helyett napi 3 liter folyadékot iszom. Voltam nagylaboron amin 2 eltérés volt a referencia értékhez képest a Limfocita % nekem 24,3 lett és a vizelet üledék vörösvértest 4 lett. Rossz szokásom is van: hetente 2 alkalommal iszom alkoholt leginkább vodka alapú koktélt, és nem szedek PPI savlekötőt. Ventert, és kamilla teát Salvus vizet viszont használok. Nagy gondot fordítok arra hogy egészséges jó minőségű ételeket együnk. Amúgy ez a tompa érzés ha felhúzott lábbal ülök a bal mellemben is érzem. Ezért voltam mell és hónalj ultrahangon az is negatív. De a ráktól félek a legjobban és nagyon sokat szorongok és ideges vagyok emiatt. Állkapcsom is sokszor faj sztem azért mert szoritom. A fenti tünetek alapján Ön szerint lehet valami végzetes komoly bajom gyomorrak hasnyálmirigyrák veserák...nyelőcsőrák?? Köszönöm szépen

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        Nem gondolnék végzetes, komoly bajra, de mindenképp érdemes lenne egy gyomortükrözést végeztetni (reflux-betegség szövődmény? rekeszsérv?). Ha tényleg jelentős reflux van, akkor érdemes tartósan (vagy legalább panaszvezérelten) PPI-t használni (esetleg motilitást elősegítő szereket).


        Kérdés: 2019. október 31., 11:04; Megválaszolva: 2019. november 03., 08:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: