• Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! 1 éve alhasi fájdalmam van ami tompa erős fájdalom alhas közepén. Mozgásra javul. Illetve gyakran görcsöl az alhasam ami olyan mint ha hasmenésem lesz majd.. de elszokott mulni haspuffadásom van és renget bélgázom szellentek.. ezek megkönnyebűlést okoznak. Sokkal gyakoribb let a székletem 4-5 naponta volt sokáig miota ezek a tunetek valtozo 2-3 naponta. Van mikor egynap 2szer is.. Széklelés szintén meg könyebülés de sokszor van h épp hogy eszek már nyom az alhasam és szellentek . Streszre gyakoribb a alhas görcs. Nyákos minimálisan van a székletbe se vér se semmi mást nem láttam eddig. Utóbbi idobe mozgás szegény eletmodot élek 4.5 éve szedtem fel 6 kilot ami azt jelenti 64 kilo vagyok.. mostmár próbálom bevezetni a sportot. Nőgyógyász látott nem talált semmit végbél vizsgalaton is voltam .nem talalt semmit.hasi ultrahangon is voltam szinten semmi. Agaszt h mindennapomat h kb megneheziti es idegesít sokszor már épp h reggel felkellek fáj alhasam olyan mint ha tele lenne levegovel..

        Dr. Plósz János válasza a IBS témában

        Panaszai irritabilis bél szindrómának felelhetnek meg. Ebben a betegségben a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása.


        Kérdés: 2019. október 14., 17:16; Megválaszolva: 2019. október 16., 18:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: