• Végbél fájdalom alhasi görccsel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő!A problémám összetett, próbálok mindent leírni segíthet. 2017 májusában lettem várandós,természetes úton, 2-3 hónap alatt sikerült.2018 februárjában császármetszéssel szültem,minden problémamentesen zajlott,a gyógyulás is.2019 januárban tünetek és kenet alapján is igazoltan chlamydiaval diagnosztizált az orvosom(Egyik kérdésem,hogy honnan lett? Hiszen terhesség alatt szűrtek,-negatív lett, 5 éve vagyunk együtt a férjemmel,100%-ban hűségesen mindketten.)Január óta 3 körben kaptunk gyógyszert a férjemmel együtt a chlamydiara,mára a tünetek alapján elmúlt a betegség de az orvos újabb kenetvételt csak május elején engedélyez a téves eredmény miatt.1hónapja már óvszerrel védekezünk.Kb 2 hónapja érzem hogy rettenetesen puffadok napi szinten,böfögés szellentés kíséretében.(nem bűzös)Gondoltam a sok antibiotikum miatt lehet,ezért 1 hónapja szedek probiotokumot es a puffadasra gyógyszert kicsit talán javult a helyzet.Szekletem mindig rendben van/volt. Nem veres nem nyákos.Most jön a nagyobb bajom kb 4-5 ciklus óta érzem hogy menstruáció előtt pár nappal minden hónapban, de ezen kívül a ciklus más időpontjában is előfordult hogy szexuális együttlét után hírtelen végbél fajdalmam végbél görcsöm lesz erős alhasi görccsel. Izzadok,ver a víz,libabőrös leszek, erősen érzem hogy szellentenem kell de nem tudok mert ahogy nyomnám még jobban fáj kb.1 óra múlva sikerül székletet üríteni általában sok széllel,a panaszom enyhül de napokig megmarad az alhasi fájdalom, megnyomom a végbelem illetve ha leülök ülve mozgolódok nyilall a végbelem és erősen felszúr az alhasba lentről a fenéktől. Elég fájdalmas főleg az első nap. Volt hogy ezt az váltotta ki hogy visszatartottam szex közben a szellentést. Ezen kívül néha de tényleg néha mióta ez a puffadás van, szex közben a végbelemben mintha valami mozogna (levegő széklet aranyér?) Időnként mintha a derekam vagy is fájna vagy a vesém. Mi lehet ez? A puffadás miatt van az egész? Vagy betegség?Segítsen kérem!Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a végbél fájdalom, puffadás témában

        A haspuffadást okozhatja a többszörös antibiotikum kezelés okozta bélflóra károsodás. A böfögés azért inkább fokozott levegőnyelés jele, emiatt érdemes tudatosan figyelni ennek a kerülésére (lassú evés-ivás-beszéd, üres nyelések kerülése). A ciklusos fájdalom oka lehet kismedencei gyulladás, endometriosis is. Az éles, végbéltáji fájdalmat okozhatja a gátizomzat görcsös összehúzódása, ezen calciumpótlás segíthet.


        Kérdés: 2019. április 11., 15:00; Megválaszolva: 2019. április 17., 07:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: