Hirdetés
      • Hasfájás kihez forduljak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 21eves vagyok.2 éve kivették az epehólyagomat.Ezután semmilyen emésztési problémám nem volt maximum annyi hogy zsirosabb étkezés után sürgetőbb volt a wczés. Egészen 2018. októberéig. Egy nap úgy ébredtem fel hogy szorulásom van, elég nehezen jött ki és vér is távozott belőlem. Itt kiderült hogy végbélrepedésem van. Ezután sárgás székletem volt és szinte mindentől ment a hasam. A laboromban máj enzim emelkedés és valamilyen gyulladás volt. Mivel fekete darabokat is láttam a székletemben novemberben elküldtek vastagbéltükrözésre ahol kiderült hogy proctitis ulcerosam van. Ott kaptam salofalk granulátumot amire azt mondta az orvos hogyha két hétig szedem elmúlnak a panaszaim. Közben azis kiderült hogy egy 8 centis ciszta van a petefészkemen. Mivel esedékes volt november végén ez a nőgyógyászati műtétem így a salofalk szedését eltoltam még két héttel, mivel a műtét előtt semmilyen panaszom nem volt még hasmenésem se. A műtét rendben zajlott azonban a hasi fajdalmam a műtét után sem szűnt. Elkezdtem a salofalk granulátumot is 2 hétig alkalmazni. Először a hasam fenti része feszített aztán egyre inkább éreztem az egész hasamban ezt a feszítő érzést. A székletem normális volt, a gyógyszer szedés után is normális volt egy darabig viszont az egész hasam helyett csak az alhasam feszül fáj és főleg a jobb alhasamon érzem és a jobb bordaív alatt ezt a feszítő érzést mintha kiakarna szakadni a hasam. Nyomásra is elég érzékeny! Hasi uh rendben. Január eleje óta mindentől megy a hasam vagy nehezen wczek de inkább a hasmenés. bélkorgásom, hasi görcseim is vannak. Emellett a végbelemnél állandóan azt érzem hogy wcznem kell. A legszörnyűbb ez a feszítő érzés az alhasam jobb oldalán. Voltam nőgyógyásznál kontrollon ott kiderült endometriozisom van. Erre visannet szedek pár napja. Visszamentem Gastroenterológiára is ott vizsgálat nélkül annyit mondtak valószínű nem múlt el a bél gyulladasom ezért salofalk kúpot használok ugyanígy pár napja. Segitsen miért fáj ennyire a hasam?

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Valódi proctitis (colitis) ulcerosa jelen tudásunk alapján nem gyógyítható, csak kezelhető, így annak aktivitása okozhat hasi fájdalmat, hasmenést, véres székletet. Ehhez gyakrabban kapcsoldódik egy epeutakat érintő autoimmun megbetegedés (primer sclerotizáló cholangitis). Ezen kórképek a gasztroenterológiához tartoznak. Az endometriosis illetve a műtétek okozta összenövések is okozhatnak hasi panaszt, fájdalmat, ezek vizsgálata, kezelése nőgyógyászati.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 29., 00:28; Megválaszolva: 2019. január 30., 08:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: