• Hasi, gyomor és bélpanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jo napot! Arra lennék kíváncsi önnek mi a véleménye ezekről az eredményeiről! Sürgősségin vettek fel a kórházban hasnyálmirigy gyulladásal ezekkel az eredményekkel. Mchc 307, 80 g/l, eozinofil (abszolut) 0, 00 G/L,, EOZINOFIL 0%,, lipáz 290 U/L,, Amiláz 135 U/L! Kaptam infúziót 2 napig, 3 napig koplaltam 4 nap ettem rizspufancsot teával és ezen a napon ki is engettek Gastritis.ac K2970 diagnozissal bár a tüneteim enyhültek de még voltak pár napig jobb volt De ahogy elkezdtem enni vissza tértek a tünetek hányinger, hasfájás erős hatfájás mintha kés szurkálna néha gyengébben érzem de valamikor nagyon erősen! Házi orvosom szerint a sav tultermelődésem okozza de szedem már 2 hete és a tünetek nem javultak! Nutridrinket iszok már párhonapja mert kereszt allergiáim is vannak és állandó puffadással, hasmenéssel szenvedek! 20 éve diagnoztizáltak coeliakia, tartom a dietát és csináltak vastag béltükrözést pár hete csak nem jött meg még az eredmény! Önnek mi a véleménye? Köszönöm és minden jot kívánok!

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A leletek alapján hasnyálmirigy-gyulladása nem volt, ahhoz nem elég magasak a szükséges enzimértékek. Véletlenül bekerülő glutén okozhatja a haspuffadást, hasmenést, érdemes a coeliákiára vonatkozó antitesteket újra vizsgálni (ha pozitívak, akkor biztosan van glutén az étrendben). A jelenlegi súlyosabb panaszokat okozhatta egy gyomor-bélhurut (akár vírus, akár más kórokozó is).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. október 05., 09:46; Megválaszolva: 2018. október 07., 08:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: