• Erős fájdalom bal bordaív alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Panaszaim két és fél hónapja kezdődtek, két napig tartó hányás és hasmenéssel, valamint lázzal.Széklet eredmény negatív lett, baktériumot, vírust és vért nem találtak benne. Egy hétig a betegségem után tünet mentes voltam, utána erős bal bordaív alatti fájdalom alakult ki, mely bal háti részre is kisugárzik,emellett tompa, ritkán felerősödő bal szív körüli fájdalom is kialakult, valamint erős köldök körüli fájdalmam van, mely nem állandó.A hajam nagyon hullik. Székletem változó. Hetente pár alkalommal hasmenésem van, valamint a székletem van amikor nagyon halvány fehéres, sárgás színű.Egyes ételek pl.: rukkola, paradicsom, nem tudok megemészteni. Előfordul sokszor, hogy étkezés után több részletben visszajön az étel. Gyakran begörcsöl a bal bordaív alatt melynek hatására a gyomrom és a beleim is görcsölnek. Gyomor- és béltükrözésen nem találtak semmit. Általános vérvétel nem mutat eltérő értékeket. H2 kilégzési teszt laktóz és laktulóz negatív. 2 hónapja csináltak hasi ultrahangot, mely negatív volt. Vérvételen pajzsmirigyeredmény negatív. Nőgyógyász nem talált semmit. Epe rendesen záródik. Kéthetes diétázás, valamint állandó probiotikum és savlekötő mellet sem enyhültek panaszaim. 5 kilót fogytam. Hízni nem tudok, 1 hónapja tartom súlyomat. Felszívódási zavarra gyanakszom. A kérdésem az lenne, hogy milyen kivizsgálásokat kellene még végig járnom? Valamint tudna valamilyen tanácsot adni azzal kapcsolatban adni, hogy a fájdalmaim hogyan enyhüljenek ( fájdalom csillapítok nem segítenek). Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Érdemes lehet lisztérzékenységet is vizsgálni (vérvétel során). Terápiásan érdemes lehet más típusú probiotikumot is kipróbálni (pl. Bonolact Regeneral), Duspatalin tablettát használni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. július 10., 19:06; Megválaszolva: 2018. július 12., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés