Gyakori hányinger evés, ivás után

Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan problémával fordulnék Önhöz ami az utóbbi időben kezdődött nálam. Rendszeresen fellépő hányingerrel küszködöm. Általában étkezések után jelentkezik, illetve már minimális alkoholfogyasztás után. Tudni kell rólam, hogy próbálok egészségesen táplálkozni, nem tudok arról, hogy lenne ételallergiám, eddig nem volt ezzel problémám. Teljesen rendszertelenül jelentkezik a hányinger, általában számomra nem megszokott/nem gyakran fogyasztott ételektől. Illetve fent említettem, hogy alkoholtól is. Bármilyen kis mennyiségű alkoholtól (pl: fél pohár bor) is fél óra múlva heves szívdobogásom lesz, és hányingerem, gyakran hasmenésem. Szeretnék érdeklődni afelől, hogy ezzel mindenképpen kivizsgálásra kell mennem? Illetve milyen vizsgálatokra számíthatok. Nagyon szépen köszönöm válaszát! Üdv, Regina

Dr. Plósz János válasza Hisztamin intolerancia témában

Panaszát okozhatja hisztamin intolerancia (bizonyos ételek: érlelt sajtok, füstölt termékek, vörösbor sok hisztamint tartalmaz és ha ennek a lebomlása a bélfalban enzimhiány miatt elmarad, ilyen tünetek jelentkezhetnek) . A betegség vérvétel segítségével igazolható, pozitív esetben Daosin tabl. használata segíthet.

Kérdés: 2017. január 29., 20:16; Megválaszolva: 2017. január 30., 07:24
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hisztaminintolerancia oka?
Tisztelt Doktor Úr! Néhány hónappal ezelőtt írtam önnek étel/ital provokálta panaszok (hidegrázás, magas pulzus, ami fekvő helyzetben...
Puffadás, sárgás széklet
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta észlelek nem állandó, de vissza-visszatérő emésztési problémákat. Puffadást, bizonyos ételek után enyhe...
Hisztamin-intolerancia
Kedves Dr. úr! Az alábbi kérdésemre ez a válasz érkezett: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/166841 "A parazita fertőzés 3...
Lelet kiértékelése
Tisztelt Doktor Úr! Hisztamin intolerancia vizsgálaton a csatolt leletet kaptam kézhez. Kérdésem lenne Ön felé, hogy ez az érték megfelelő...
Endometriózis VS Hisztamin...
Tisztelt Dr. Plósz János! Fél éve fenn álló hasi panaszaim vannak (hasi görcs, puffadás, hasmenés, remegés, +fejfájás+gyengeség) . Több...