Székletelés és végbél probléma

Tisztelt doktor úr/nő! A probléma 3 napja kezdődött egy hasmenéssel legalábbis én annak észleltem erős görcsöt éreztem a gyomromban és úgy éreztem a széklet ki akar szakadni belőlem. Mikor elmentem nem jött ki semmi csak nagyon kevés folyékony széklet. Ez az első napon körülbelül óránként de van, hogy 20 percenként ismétlődött és amíg próbáltam székelni azok is minimum 15 perces szenvedések voltak. Másnap úgy éreztem mint a székletem be lenne ragadva a végbél nyílásomba és akárhogy erőlködtem nem jött ki. Ettem szilvalekvárt, uborkát, paradicsomot, mandarint, de ugyanúgy csak nagyon kevés világos barna folyékony széklet jött ki, de a fájdalom hatalmas volt. Ilyenkor kezdtem arra gyanakodni, hogy be van gyulladva a végbél nyílásom és az fáj nagyon nem is a széklet ami nem jön ki, ezért elmentem háziorvoshoz ki azt mondta kamillás vízben fürödjek és használjak aranyérkenőcsöt. Ezek csak ideiglenesen körülbelül pár órára váltak be. Ezért úgy döntöttem veszek hashajtót aminek segítségével egyszer sikerült egy nagyobb adagot kiadnom magamból de persze folyékony formában, ezután még kétszer jött rám az érzés, hogy kell de akkor már ugyanúgy mint előtte egy nagyon minimális folyékony széklet jött csak. Azóta a hasam még mindig görcsöl és úgy érzem hogy nonstop hasmenésem van de a székelés fájdalmait nem tudom elviselni és ami a legoroszabb széklet nem is jön. Ha nem eszek annyira nem érzem az ingert de a görcs ugyanúgy megvan. Emellett wc használat után mindig érzem, hogy valamilyen nedv folyik a végbélnyílásból, és folyamatosan viszket a végbélnyílásom mintha széklet lógna ki belőle de nincs ott semmi. Nem tudom mi lehet a bajom úgy érzem egyszerre van hasmenésem székrekedésem és végbélgyulladásom így tudom a legegyszerűbben megfogalmazni. Tanácsukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza széklet témában

Panaszát valószínűleg bélgyulladás okozza. Emiatt mindenképp érdemes széklettenyésztést végeztetni, ha pozitivitás adódik, ennek megfelelő terápiát használni. Ha a tenyésztés negatív, endoscopos vizsgálat jön szóba (legalább a végbél megtekintése) . Addig is próbáljon meg aranyerességre való gyulladáscsökkentő kúpot használni.

Kérdés: 2015. december 09., 13:06; Megválaszolva: 2015. december 10., 21:14
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Furcsa dolog a székleten
NEM JAVULÓ SZÉKLET
Tisztelt DR úr A kérdésem a következő lenne , Többször írtam , a dr úrnak , mindig nagyon gyors és, jó diagnózist állapított meg nálam nagyon...
Széklet probléma
Tisztelt Doktor Úr! Székelést követően a wc papíron apró pici fekete pöttyök láthatóak jó ideje. Nem fogyasztottam magvas ételeket. A széklet...
Széklet állapota
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Két kellemetlen problémával találtam szemben magam, melyek nem tudom, hogy nevezhetőek-e normálisnak, vagy érdemes...
szekelesi zavar
Kedves Cim, 68 eves no vagyok es kb. 2 honapja szekelesi szokasom megvaltozott. 3-4 napja van szekletem es ha erzem hogy szekelesi ingerem van akkor is vekony...